avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrul in zilele de sarbatoare legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrul in zilele de sarbatoare legala

Ma intereseaza care sunt domeniile in care este permisa munca in zilele de sarbatoare legala, altele decat unitatile de alimentatie publica si cele sanitare. Asadar, care sunt domeniile in care se lucreaza la foc continuu sau domeniile in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita specificului activitatii.
Exemple concrete pe care le stiu eu: furnizarea energiei electrice, a apei potabile, fabricile sau unitatile de productie in care se lucreaza la banda, hotelurile care prin specificul activitatii lor nu isi pot intrerupe activitatea.
Mai cunoasteti si alte exemple concrete (eventual daca chiar ati avut control)?
De ex, call centerele se incadreaza in aceasta categorie?
Ar fi extraordinar de util sa existe o lista cu activitati, in care este permis lucrul in zilele de sarbatoare (cu coduri caen).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 14 Octombrie 2014
Nu are cum sa fie acordata tot in week-end.

De exemplu, daca se lucreaza sambata , de regula se da liber duminica si luni. Daca se lucreaza sambata si duminica, se da liber luni si marti.
freeelis a scris:

Nu are cum sa fie acordata tot in week-end.

De exemplu, daca se lucreaza sambata , de regula se da liber duminica si luni. Daca se lucreaza sambata si duminica, se da liber luni si marti.
probabil ca nu m-ati inteles, in cazul in care sarbatoarea legala pica in zi de sambata sau duminica. Cineva zicea ca ar tr acordat 200% salariatului.


ionutdobrin a scris:

freeelis a scris:

.... in cazul in care sarbatoarea legala pica in zi de sambata sau duminica. Cineva zicea ca ar tr acordat 200% salariatului.





Daca in ziua de sambata sau duminica salariatul vine la munca, atunci i se va acorda in alta zi. Daca nu vine la munca,nu i se va acorda o alta zi libera.

In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii loscarlos loscarlos Intr-un an calendaristic sunt mai multe zile declarate sarbatori legale. In mod normal aceste zile ar trebui sa fie libere, dar din pacate unii sunt nevoiti sa ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. ma interesează cum se plătesc orele efectuate ... Petre CFR Petre CFR Bună dimineața. Ma interesează cum se plătesc orele efectuate în zile. sărbători legale care se suprapun peste zilele de sâmbătă și duminică și ... (vezi toată discuția)