avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrul in zilele de sarbatoare legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrul in zilele de sarbatoare legala

Ma intereseaza care sunt domeniile in care este permisa munca in zilele de sarbatoare legala, altele decat unitatile de alimentatie publica si cele sanitare. Asadar, care sunt domeniile in care se lucreaza la foc continuu sau domeniile in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita specificului activitatii.
Exemple concrete pe care le stiu eu: furnizarea energiei electrice, a apei potabile, fabricile sau unitatile de productie in care se lucreaza la banda, hotelurile care prin specificul activitatii lor nu isi pot intrerupe activitatea.
Mai cunoasteti si alte exemple concrete (eventual daca chiar ati avut control)?
De ex, call centerele se incadreaza in aceasta categorie?
Ar fi extraordinar de util sa existe o lista cu activitati, in care este permis lucrul in zilele de sarbatoare (cu coduri caen).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 14 Octombrie 2014
pt lucrul in zilele de sarbatoare legala, daca i se da o alta zi libera salariatului mai tr sa i se acorde si sporul de 100% ?
Daca i se da o zi libera, atunci nu se mai acorda sporul de 100%.
freeelis a scris:

Daca i se da o zi libera, atunci nu se mai acorda sporul de 100%.


Multumesc mult, dar daca aceasta cade intr-o zi de sambata sau duminica cum se procedeaza? Vrem sa ii acordam o zi libera in alta zi in loc de 100% spor, dar cum procedem cu faptul ca este si intr-o zi de week-end.
Salariatilor care lucreaza in zilele de sarbatoare legala li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
freeelis a scris:

Salariatilor care lucreaza in zilele de sarbatoare legala li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

am inteles, dar pt faptul ca pica in week-end mai tr acordat ceva in plus?

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii loscarlos loscarlos Intr-un an calendaristic sunt mai multe zile declarate sarbatori legale. In mod normal aceste zile ar trebui sa fie libere, dar din pacate unii sunt nevoiti sa ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. ma interesează cum se plătesc orele efectuate ... Petre CFR Petre CFR Bună dimineața. Ma interesează cum se plătesc orele efectuate în zile. sărbători legale care se suprapun peste zilele de sâmbătă și duminică și ... (vezi toată discuția)