avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pausal la asociatie de proprietari detinatori de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pausal la asociatie de proprietari detinatori de apometre

Buna,
Am si eu o problema care desi nu m-a costat enorm ma deranjeaza ca si principiu.
Din cauza ca s-au pierdut apometrele am fost trecut conform hotararilor asociatiei cu o cantitate mare de apa, am platit aceasta cantitate cu gandul ca se va regulariza.

Dupa o luna in care am fost trecut cu zero la apa am inceput sa fiu taxat din nou cu consumul pe care il am desi nu am consumat inca ce platisem in regim de pausal. Am depus o sesizare la presedintele asociatiei si la administrator si mi s-a raspuns ca nu se prevede sa se faca regularizare.

Ca un rezumat, asociatia m-a penalizat cu metri cubi de apa inexistenti. se poate verifica si regulariza daca o sa calculam consum vs plati facute.

Am facut deja o plangere la primarie si inca nu am primit raspuns(au ei un departament care se ocupa de asociatii)

Daca aveti o sugestie, un sfat, toate ar fi binevenite.

Multumesc anticipat,
LVD
PS: Daca nu am ales bine sectiunea rog un moderator sa mute subiectul. multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
lvd, utilizator
Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 14:40, 6 Noiembrie 2012
Nu, in instanta nu am ajuns pana acum si nici n-as vrea. Pierdere de bani si de timp. Nervi si pana la urma probleme rezolvate partial, deloc sau poate bine, dar speta dv. nu face efortul asta, credeti-ma. E un lucru prea marunt care poate fi rezolvat pe plan local, dar, ma gandesc eu, pe un alt ton al discutiei.
Da, aveti dreptate, si eu nu sunt un fan al conflictelor, insa e foarte dezamagitor cand ma gandesc ca mi-am luat apartamentul asta la care o sa platesc 30 de ani si dau peste astfel de oameni care vor doar sa te fure.. administratorul si presedintele au stiut de la inceput ca vor face asta.. probabil o fi o tehnica de a scoate bani.. nu stiu. Am incercat sa vorbesc cu ei, administratorul(de fapt e o ea) femeie teoretic serioasa refuza sa explice orice, imi tot zice sa fac contestatie la prefedinte, i-am explicat ca nu-i normal sa platesc ceva ce nu consum si ca vreau regularizare. presedintele zice ca o sa se faca regularizare dar cand vin listele de plata eu platesc in continuare consum real. In ultima instanta mi-a zis ca in hotaratea consiliului nu se prevede sa se faca regularizare. de asta am incercat sa gasesc sprijin la autoritati.. De la ei nu cred ca o sa primesc vre-o intelegere. nu stiu ce sa fac. ei ma plimba de la unu la altul si eu raman cu banii dati.
ma mai gandesc daca sa-i duc in instanta sau nu, .. stiu ca nu se merita dar nu prea am optiuni... ce sa fac sa "las de la mine"?#-o
Dupa cum am mai spus este laudabil modul de abordare al elga50, dar din pacate nu toti avem aceiasi combatanti.Sunt oameni cu care pur si simplu nu poti comunica, mai rau, ceri regularizare si iti mai trece vreo 40 mc in plus..sa te saturi si sa nu mai ceri altadata.
Oameni care in schimb declara 1mc/pers sau chiar mai putin.Consumul normal pe Bucuresti e de 3 mc Ar/pers cu 2 mc Ar/pers, asa spun statisticile. II vezi spalati, nu miroase a hoit cand treci pelangausa lor..deci se cuata, cu ce??? Cand eu consum in parametrii indicati de statistica si ei de 3 ori mai putin??

Eu am incercat amiabil de 9 luni si tot in instanta am ajuns, iar penalizarile la intarziere pentru sumele refuzate la plata tot mie imi revin, nu unuia care a comis un abuz.
In cazul unei actiuni in constatare poti sa mergi si singur Vali, fara sa-ti angajezi neaparat avocat.Taxele de timbru sunt mici, macar poate daca primesc citatia in usa se mai schimba cate ceva...si pana la termen problema se rezolva...
Wow, marilyn31, ti-au trecut in plus desi ai apometre? sau nu aveti apometre pe scara, mi se pare incredibil.. Ideea e ca eu am platit; ca stiu- penalitatile tot eu le-as plati.

Oricum am fost aseara la presedine, (eu totusi tind sa cred ca nu-i atat de idiot precum se comporta). In fata e foarte lingusitor dar asa cu tot cu linguseala te fura la cifre, si el considera ca e legal si ca trebuie sa-mi regularizez singur... Cum as putea face asta cand eu dau indexul real - index care inca nu a ajuns la cifra estimata in regim pausal..
Eu am continuat sa dau indexul ca sa ajunga la cifra extimata de ei si sa incep sa platesc.. in schimb ei m-au taxat in continuare cu consumul pe luna.. si dupa jumatate de ora in care i-am explicat ca daca m-as trece pe zero(cum sustine el) as plati tot ce consum dar mai tarziu.

Nu stiu ce sa zic cu instanta, dumneavoastra ati rezolvat ceva.. adica, s-a incheiat procesul?
Eu am zis sa mai incerc o data - presedintele s-a cam "morcovit" un pic ca l-a citat politia, primaria.. si ar mai urma sa-l chem in instanta - asa ca mi-a zis sa dau doar indexul nou si sa scriu consum zero.. Asa ca o sa fac asta luna asta(cu toate ca nu are nici o logica). apoi o sa vad ce mai fac.
Deci marilyn, cum a fost in instanta?
Inca nu s-a finalizat...abia am inceput, dar am foarte multi asi in maneca...La mine calea ämiabila" impusa de politie n-a functionat..ptc. individul e din sistem si cunoaste regulile...Mai mult e infractor specializat, asa ca....no comment..aici sunt novice..
Vezi ca sunt obligati la citire trimestriala de regularizare...oricum faptul ca iti regularizeaza acum consumurile facturate anterior, te incazeste mai putin.Sunt niste plati datorate, afectuate de tine, care n-ar trebui penalizate, ci dimpotriva remunerate cu dobanda. Sfatul meu, cerele dobanda pentru plati efectuate in avans. Ai toate sansele sa obtii ceea ce vrei acum, ca sunt din cate expui tu..un pic morcoviti...

Cer scuze celor care administreaza corect si responsabil, dar se pare ca in tara asta avem mai multe uscaturi decat padure verde....|Toti avem drepturi si obligatii deopotriva, haideti sa nu abuzam de pozitia nostra in fata celuilalt in a ne impune drepturile si a ne minimaliza obligatiile...sa acceptam cand am gresit, sa invatam sa cerem iertare si cel mai important lucru...sa invatam sa convietuim impreuna...la bine si la rau...

Alte discuții în legătură

Apometre Gi0 Gi0 buna ma poate ajuta si pe mine cineva....eu vreau sa dau apometrele INAINTE adica sa platesc apa consumata deoarece am apometrele in urma si pe hartie mai mult ... (vezi toată discuția)
Tragerea la raspundere a personelor care nu declara consumurile de apa AncaIo AncaIo Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva ce masuri legale pot fi luate impotriva locatarilor care nu isi declara consumurile lunare reale a apometrelor, iar ... (vezi toată discuția)
Administratorul reproseaza consum mic de apa hadelina hadelina Buna seara, problema mea este lagata de administratorul blocului care imi reproseaza ca am consum prea mic de apa, mentionez ca locuim 2 persoane in ... (vezi toată discuția)