avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
9iustitia a scris:

Optimista de serviciu: ultima medie 7.60... :))
Mizez pe greselile de la proc.penala si pe sub.4 de la OJ(unde cred ca nu-s putini cei care au dat-o in bara)...

DA!Si sa nu uitam ca pot fi oameni f bine pregatiti la materii si la a3 a sa nu depaseasca nota de 5. Nu doresc raul altuia, dar sper sa se intre cu sub 8 si sa am si eu o sansa dupa un an de munca...
rares03 a scris:

8.21

Asta e nota ta?! :) De ce nu 8.22? :))
Ce e amuzant.. e ca toti in sinea noastra stim ca am gresit cate ceva pe undeva.. sau poate nu am scris totul complet.. din "analiza" anilor precedenti, ma refer strict la note si nu la numarul participantilor.. eu zic sa nu ne cam supraapreciem "concurenta"..
...este adevarat, au fost multi(1500 de candidati, de fapt 1400, scazand dosarele retrase/respinse)..
dar cum am scris acum cateva zile in urma, din suma asta aproximativ 700 s-au pregatit cat de cat, sau au avut intentie clara in acest sens.. din acestia desi au vrut nu au avut timpul necesar, dispozitie, tendinta de a amana, ca mai este timp..s.a.m.d... asa injumatatim iar suma si ramanem la 350 de oameni ce s-au cat de cat pregatit constiincios.. apoi mai vin in concurs cu alti factori.. cum ar fi oboseala, stres, nervi, nerabdare, neatentie, graba.. etc.. si din cei 350 de candidati cat de cat pregatiti.. iar injumatatim suma.. plus altii care au lipsit. Adica in sala unde am sustinut eu examenul au lipsit 3 candidati.. acum n-o fi fost peste tot la fel.. dar au fost persoane ce au lipsit(nu excludem posibilitatea de a fi din cei 350 considerati a fi "pregatiti")..
...sunt prea multi factori de luat in seama, desi noi ne regasim raspunsul formulat de noi in barem, examinatorul apreciaza si noteaza el raspunsul, bine, cei doi exameninatori, notele finale reprezentand suma notelor date de acestia.. din punctul nostru de vedere noi ne acordam un punctaj maxim, dar poate ei ne mai scad cateva sutimi, ma refer la subiectele unde in barem avem formulari mai lungi si nu doar enumerari..sunt prea multi factori ce au un cuvant de spus in aceasta ecuatie cu foarte multe necunoscute, zic eu...oricum maine va fi momentul cand "ne trezim la realitate"..cand se vor afisa listele.. si vom vedea cam pe unde ne situam pe aceasta lista indelung asteptata..
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
aisa4ever, utilizator
eu cred si sper ca va fi 8 ultima medie.peste 8 mi se pare prea mult.sa creasca de la 7.44 din 2011 la 7.84 in 2012 mi se pare o crestere normala, tinand cont de faptul ca 7 nu e o nota mare, dar peste 8...
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
miraiulia, utilizator
aisa4ever a scris:

Ce e amuzant.. e ca toti in sinea noastra stim ca am gresit cate ceva pe undeva.. sau poate nu am scris totul complet.. din "analiza" anilor precedenti, ma refer strict la note si nu la numarul participantilor.. eu zic sa nu ne cam supraapreciem "concurenta"..
...este adevarat, au fost multi(1500 de candidati, de fapt 1400, scazand dosarele retrase/respinse)..
dar cum am scris acum cateva zile in urma, din suma asta aproximativ 700 s-au pregatit cat de cat, sau au avut intentie clara in acest sens.. din acestia desi au vrut nu au avut timpul necesar, dispozitie, tendinta de a amana, ca mai este timp..s.a.m.d... asa injumatatim iar suma si ramanem la 350 de oameni ce s-au cat de cat pregatit constiincios.. apoi mai vin in concurs cu alti factori.. cum ar fi oboseala, stres, nervi, nerabdare, neatentie, graba.. etc.. si din cei 350 de candidati cat de cat pregatiti.. iar injumatatim suma.. plus altii care au lipsit. Adica in sala unde am sustinut eu examenul au lipsit 3 candidati.. acum n-o fi fost peste tot la fel.. dar au fost persoane ce au lipsit(nu excludem posibilitatea de a fi din cei 350 considerati a fi "pregatiti")..
...sunt prea multi factori de luat in seama, desi noi ne regasim raspunsul formulat de noi in barem, examinatorul apreciaza si noteaza el raspunsul, bine, cei doi exameninatori, notele finale reprezentand suma notelor date de acestia.. din punctul nostru de vedere noi ne acordam un punctaj maxim, dar poate ei ne mai scad cateva sutimi, ma refer la subiectele unde in barem avem formulari mai lungi si nu doar enumerari..sunt prea multi factori ce au un cuvant de spus in aceasta ecuatie cu foarte multe necunoscute, zic eu...oricum maine va fi momentul cand "ne trezim la realitate"..cand se vor afisa listele.. si vom vedea cam pe unde ne situam pe aceasta lista indelung asteptata..

Eu am dat si anul trecut, e drept pt a vedea unde ma situez. Nota finala nu a fost foarte diferita de ce mi-am calculat eu. Trebuie sa pici pe barem, acesta este secretul. Chiar daca voi pica o voi face cu capul sus. O nota de 8 inseamna totusi munca si dedicatie.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)