Ce e amuzant.. e ca toti in sinea noastra stim ca am gresit cate ceva pe undeva.. sau poate nu am scris totul complet.. din "analiza" anilor precedenti, ma refer strict la note si nu la numarul participantilor.. eu zic sa nu ne cam supraapreciem "concurenta"..
...este adevarat, au fost multi(1500 de candidati, de fapt 1400, scazand dosarele retrase/respinse)..
dar cum am scris acum cateva zile in urma, din suma asta aproximativ 700 s-au pregatit cat de cat, sau au avut intentie clara in acest sens.. din acestia desi au vrut nu au avut timpul necesar, dispozitie, tendinta de a amana, ca mai este timp..s.a.m.d... asa injumatatim iar suma si ramanem la 350 de oameni ce s-au cat de cat pregatit constiincios.. apoi mai vin in concurs cu alti factori.. cum ar fi oboseala, stres, nervi, nerabdare, neatentie, graba.. etc.. si din cei 350 de candidati cat de cat pregatiti.. iar injumatatim suma.. plus altii care au lipsit. Adica in sala unde am sustinut eu examenul au lipsit 3 candidati.. acum n-o fi fost peste tot la fel.. dar au fost persoane ce au lipsit(nu excludem posibilitatea de a fi din cei 350 considerati a fi "pregatiti")..
...sunt prea multi factori de luat in seama, desi noi ne regasim raspunsul formulat de noi in barem, examinatorul apreciaza si noteaza el raspunsul, bine, cei doi exameninatori, notele finale reprezentand suma notelor date de acestia.. din punctul nostru de vedere noi ne acordam un punctaj maxim, dar poate ei ne mai scad cateva sutimi, ma refer la subiectele unde in barem avem formulari mai lungi si nu doar enumerari..sunt prea multi factori ce au un cuvant de spus in aceasta ecuatie cu foarte multe necunoscute, zic eu...oricum maine va fi momentul cand "ne trezim la realitate"..cand se vor afisa listele.. si vom vedea cam pe unde ne situam pe aceasta lista indelung asteptata..
Tu zici că se corectează la sânge ? Părerile sunt împărțite. Nu știu cum s-a corectat anul ăsta, vom vedea mâine, anul trecut pot să afirm-cel puțin din punctul meu de vedere -că mi-am estimat ca și notă 6,50-6,75 și am luat 7,11. deci concluzia mea este că nu s-a corectat la sânge; eu atunci nu mi-am făcut punctajul extrem de strict