avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACTUL DE COMODAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACTUL DE COMODAT

Cum poate comodantul sa anuleze contractul de comodat ?
Cel mai recent răspuns: lenax , utilizator 20:56, 6 Noiembrie 2012
termenul este 5 ani, nu s-a semnat la notar
Este trecuta in contract destinatia bunului imprumutat?

Puteti cere in instanta rezilierea contractului de comodat inainte de implinirea termenului de 5 ani in doua situatii:
1. Cand comodatarul nu intrebuinteaza bunul conform destinatiei prevazuta in contract sau conform destinatiei determinata de natura bunului.
2. Cand dvs cadeti intr-o trebuinta mare si neprevazuta. Instanta il poate obliga pe comodatar sa restituie bunul inainte de expirarea termenului stipulat. Aceasta regula derogatorie se explica prin caracterul gratuit al contractului de comodat.

Se va judeca dupa vechiul Cod Civil.

Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
dana13, utilizator
da, sediul unei SCP de avocati in constituire
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
lenax, utilizator
ce sanse de castig sunt?
mergeti in instanta si anulati-l pentru unul din motivele expuse de celalalt utilizator mai sus.

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii fals eleonora78 eleonora78 buna ziua, as dori sa stiu cum pot sa fac, cu ce lege, art. sa sesisez o instanta sa traga la raspundere o sacietate care a folosit cu buna stiinta un ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat lenax lenax Eu sunt comodant si am pierdut contractul de comodat. [b]Cum [/b]si [b]de unde[/b] pot face rost de [b]o copie dupa contractul de comodat ? [/b] Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica 18elena 18elena Expertiza grafoscopica poate arata daca martorul trecut in contract v-c a fost trecut si a semnat mai tarziu? A fost adaugat ulterior , contractul de v-c s-a ... (vezi toată discuția)