avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare in rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare in rate

Buna ziua,

Cum putem recupera un prejudiciu. Avem un contract de vanzare cumparare in rate, beneficiarul nu a platit decat 1 rata din cele 6 rate. Beneficiarul a venit la firma sa il mai pasuim inca o luna, ultima rata trebuia platita in luna octombrie, nu avem telefon lui, dar nici nu vrea sa plateasca. I-au fost trimise 2 notificari si nimik........cum procedam in cazul asta??de mediere nu cred ca se mai pune vb .....
Cel mai recent răspuns: mgeorgiana , utilizator 14:44, 12 Februarie 2013
noi i-am oferit mai multe solutii, a platit o sg rata din luna a V-a, urmatoarele 5 .....nimik. I-am zis sa plqteasca cat poate pe luna, s ane lase aparatul, sa faca ceva...........si nimik.
Ce valoare are aparatul? ce aparat e? Ce clauze sunt in contract referitoare la penalitati? Ati facut vreo intelegere scrisa sau verbala (in afara contractului)? Poate o invitatie oficiala la gasirea unei solutii ar putea sa ii sugereze ca sunteti pregatiti sa il actionati in justitie si sa il sperie. Daca i-ati spus "sa plateasca cat vrea el" fara sa faceti o esalonare scrisa a ratelor poate ca asta a inteles: atat poate sa plateasca ... nimic.
aparatul are o valoare de 1200, sg rata platita a fost de 210, a venit la firma, am vb cu dansul si a zis ca vine sa plateasca, insa nu l-am mai vazut venind.
medieribucuresti a scris:

Nu s-a modificat nimic: Ca sa fie informat trebuie sa treaca pe la mediator...

Nu e chiar așa...
Instanța, de exemplu, poate informa partea cu privire la mediere, fără ca aceasta să fie nevoită să „treacă mai întâi pe la mediator”.

Vedeți art. 131 C. proc. civ.:

Art 131 "(1) În tot cursul procesului, judecătorul va încerca împăcarea părţilor, dându- le îndrumările necesare, potrivit legii. În acest scop, el va solicita înfăţişarea personală a părţilor, chiar dacă acestea sunt reprezentate. Dispoziţiile art. 132^1 alin. 2 sunt aplicabile.
(2) În litigiile care, potrivit legii, pot face obiectul procedurii de mediere, judecătorul poate invita părţile să participe la o şedinţă de informare cu privire la avantajele folosirii acestei proceduri. Când consideră necesar, ţinând seama de circumstanţele cauzei, judecătorul va recomanda părţilor să recurgă la mediere, în vederea soluţionării litigiului pe cale amiabilă, în orice fază a judecăţii. Medierea nu este obligatorie pentru părţi.
(3) Dacă, în condiţiile alin. 1 sau 2, părţile se împacă, judecătorul va constata învoiala lor în cuprinsul hotărârii pe care o va da. Dispoziţiile art. 271–273 sunt aplicabile"

Informarea cu privire la procedura medierii se consideră indeplinită dacă instanța respectă procedura de la art. 131. alin. 2 C. proc. civ.

Deci.. după părerea mea nu e obligatoriu ca partea să treacă „mai întâi pe la mediator”...
mgeorgiana a scris:

noi i-am oferit mai multe solutii, a platit o sg rata din luna a V-a, urmatoarele 5 .....nimik. I-am zis sa plqteasca cat poate pe luna, s ane lase aparatul, sa faca ceva...........si nimik.

Mergeți pentru siguranța D-voastră și la un avocat cu acel contract de v-c cu plata în rate.

Apoi, cred că soluția cea mai simplă și mai rapidă este introducerea unei cereri de somație de plată (dacă acel contract e acceptat de partea adversă, iar plățile ratelor sunt scadente în acest moment).

Alte discuții în legătură

Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Medierea si restantierii din asociatiile de proprietari ceau ceau Am nevoie de sfatul unor persoane avizate. In asociatie avem restantieri pe care vrem sa ii actionam in judecata. Pana acum procedura era simpla: Trimiteam ... (vezi toată discuția)
De la 1 august sedinta de informare privind medierea este obligatorie, altfel pierzi procesul chiar daca ai dreptate pe fondul cauzei codulmuncii codulmuncii Buna dimineata. De ieri sedinta de informare privind medierea este obligatorie. Daca nu prezinti in in stanta dovada ca ai facut sedinta de informare pierzi ... (vezi toată discuția)