avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenzile de circulatie neplatite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenzile de circulatie neplatite

Avand doua amenzi de circulatie neplatite (impreuna aprox 2300 lei)sunt interesat mai pe larg cum ma va afecta in urmatorii ani amintind ca nu am bunuri personale nici proprietati dar voi avea in urmatorul an. In ce ramuri ma va impiedica neplatirea lor si ce se va intampla de-acum mai departe? Multumesc foarte frumos
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:00, 23 Noiembrie 2014
acum am inteles.multumesc pt timpul si raspunsurile acordate.
Va aduc in atentie un aspect important.
Transformarea sanctiunilor stabilite in procesele verbale de constatare a contraventiilor in sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii, cat si numarul de ore munca in folosul comunitatii il stabileste instanta judecatoreasca competenta (la solicitarea organului constatator).
Pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti vi se poate intocmi dosar penal.
o mica intrebare mai am...daca imi schimb domiciliul si imi vine sa fac ore in folosul comunitatii...aceste ore le fac la primaria la care mam mutat sau tot la cea dinainte ?
In localitatea unde v-ati mutat.
carmen01011958 a scris:

in completare la "ce se poate intampla ?":
-procesele verbale au fost/vor fi transmise de catre organul constatator primariei pe a carei raza teritoriala aveti domiciliul iar compartimentul de urmarire din cadrul primariei va incepe executarea silita prin emiterea somatie si a titlului executoriiu .
-in cazul in care nu achitati, se va continua executarea silita prin poprire(conturi, drepturi salariale la angajator) .
- daca nu se vor putea recupera sumele datorate prin poprire se va trece la etapa de inventariere a bunurilor(cladiri, terenuri, auto) in vederea sechestrarii si recuperarii sumelor datorate bugetului local prin vanzarea lor (licitatie publica).

Etapele de executare silita necesita ceva timp, prin urmare, dupa cum ati spus, veti dobandi bunuri (imobile:cladiri, terenuri si/sau mobile:auto) care ar putea fi supuse executarii.
Sfatul meu este sa incercati sa achitati atat cat puteti , chiar cate putin, pentru ca intr-un final, asa cum vi s-a raspuns deja, amenzile trebuie achitate.


Salut.
Deci sa inteleg ca se poate achita si partial? Spre exemplu, sa platesc luna asta o parte din amenda, iar luna viitoare, restul. In cazul meu 340 lei total... esalonati in doua parti...
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi contraventionale aplicate conform legii nr. 61/1991 vivi678 vivi678 BUNA ZIUA! Incepand ca anul 2004 am acumulat mai multe amenzi la legea 61/91.Am auzit ca acestea se mai si prescriu dar nu stiu dupa cat timp si in ce ... (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)
Neplata amenzii contraventionale ontiu ontiu Am o amenda de 500 de RON in urma unei fapte prevazute in articolul 2 pct 1 din legea 61/1991R si sanctionata de art 3 alineatul 1, pct b din legea 61/1991R. ... (vezi toată discuția)