avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintarea este motiv de plangere penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintarea este motiv de plangere penala?

Dupa decesul mamei,tata a ramas sa locuiasca in casa parinteasca cu fratele meu
Din cauza unui teren pe care mi l-a donat mama acum cativa ani,fratele mi-a devenit cel mai mare dusman.
Problema este ca ma ameninta de cate ori ma duc, ca-mi da in cap,pune tiganii pe mine ,foloseste un limbaj injurios la adresa mea,facand deseori scandaluri.Tata i-a pus in vedere sa termine cu scandalurile ca n-are dreptul sa-i interzica vizita mea si a sotului meu, dar fratele nu se potoleste
. Fiind foarte in varsta, tata are permanent nevoie de ajutorul nostru,incepand de la mancarea gatita pe care i-o duc,medicamentele necesare,etc
Ce pot face ca fratele sa inceteze cu amenintarile,scandalurile ?
Depuneti plangere penala la politie sau la parchet.Totusi,fiind fratele dvs.ati putea vorbi cu seful politiei de pe raza de domiciliu sa va invite pe amandoi la o discutie,in vederea preintampinarii altor incidente pe viitor.Este o masura pe care politia o poate lua.

''Mai repede previi,decat sa combati""

De asemenea,fratele dvs.sa isi ia un angajament scris la politie in care va arata ca pe viitor nu va mai repeta aceste fapte.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Nu este obligatoriu, depinde de el, daca isi ia un astfel de angajament inseamna ca recunoaste nu?!
Sigur ca da, amenintarea este incriminata ca fapta penala de prevederile Codului penal.

Problema este ce se va intampla cu tatal dvs., ce consecinte va avea o eventuala plangere asupra familiei dvs. Situatia este extrem de delicata.
In afara de supararea pe care si-ar face-o tatal meu,alte consecinte nu sunt. La ce alte consecinte v-ati gandit?

Trebuie sa ma adresesz sectiei de politie de care apartin eu cu domiciliul sau sectiei de politie de care apartine fratele meu,avand in vedere ca atunci cand merg in vizita la tata (care locuieste cu fratele) fratele ne ameninta,provoaca etc?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Cea mai buna solutie este inpacarea cu fratele dvs. Cred ca ea -inpacarea- are cele mai multe sanse de izbanda. Plingerea penala,esta o solutie,dar poate agrava situatia. Apoi este tatal,destul de in varsta,la mijloc. Insistati pe inpacare,ce naiba,sunteti frati. Succes.

Alte discuții în legătură

Hartuire dupa vanzarea unui teren kaa 1 kaa 1 bunica a vandut un teren (e mostenire, are documente etc) (sunt 6 surori, dar bunica a mostenit casa parinteasca, a avut grija de parinti si i-au fost lasate ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fratele G_Shobo G_Shobo Stimati Domni/Doamne Avocati/Avocate numele meu este Cristian locuiesc in sectorul 3 salajan cu mama si cu fratele de 23 de ani in acelasi apartament. Nici nu ... (vezi toată discuția)
Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)