avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintarea este motiv de plangere penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintarea este motiv de plangere penala?

Dupa decesul mamei,tata a ramas sa locuiasca in casa parinteasca cu fratele meu
Din cauza unui teren pe care mi l-a donat mama acum cativa ani,fratele mi-a devenit cel mai mare dusman.
Problema este ca ma ameninta de cate ori ma duc, ca-mi da in cap,pune tiganii pe mine ,foloseste un limbaj injurios la adresa mea,facand deseori scandaluri.Tata i-a pus in vedere sa termine cu scandalurile ca n-are dreptul sa-i interzica vizita mea si a sotului meu, dar fratele nu se potoleste
. Fiind foarte in varsta, tata are permanent nevoie de ajutorul nostru,incepand de la mancarea gatita pe care i-o duc,medicamentele necesare,etc
Ce pot face ca fratele sa inceteze cu amenintarile,scandalurile ?
max91 a scris:

de 3 zile sunt sunat de fosta prietena..si nu i-am ras...imi trim mesaje de amenintare pe net si pe tlf.aseara in jurul orelor 21-23 m-au cautat niste tipi dubiosi dandu-se prieteni de-a mei in fata bunicilor bunicilor mei cu diferite motive k trebuie sa le dau bani altii ca incarcatoar de tlf numai ca sa ma scoata afara..le-am povestit totul bunicilor mei cu care locuiesc si mamei mele care este plecata din tara:(..la fel au spus si dansii ca aici la mine in localitate degeaba fac plangere la politie:(

Degeaba credeti ceva daca nu faceti plangerea si vedeti ce se intampla.
Daca politia nu va face nimic puteti sa va adresati forurilor superioare, dar fara plangere penala nu aveti ce face, nu va puteti plange la un for superior.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
am urmat sfaturile dvs. am fost la politie si am vrut sa depun o plangere...cand am zis impotriva cui este,politaiul a inceput sa rada si mi-a zis sa stau in banca mea ca sa nu iasa mai rau..am ajuns sa nu mai pot iesi din casa..dupa amiaza fug de la ultimele ore de la scoala ca sa pot veni pe ascuns acasa.ba chiar de 2 zile nici n-am mai fost la scoala...a intrat in casa la mine si a inceput sa o insulte pe bunica mea si sa sara la dansa...chiar nu mai stiu ce sa fac...ma poate ajuta cineva cu vre-un sfat sau o idee ??
Mergeti la dvs. in oras si cautati un avocat. Va sfatuiti cu el pentru ca vad ca aveti nevoie de sfatul si sprijinul cuiva.
Amenintarea trebuie sa creeze o presiune interioara , o temere reala cu un rau , nu trebuie facuta doar "in gluma".Apelati la un avocat pentru ca plangerea sa cuprinde toate elementele prevazute de dispozitiile imperative ale Codului Penal.
Ulterior, pana la ramanerea definitiva a hotararii , chiar i
n apel , sau recurs , poate fi retrasa , ca si cauza de inlaturare a raspunderii penale (deci dvs decideti daca va fi doar o "admonestare " sau un "avertisment" ) sau chiar doriti sanctionarea penala a fapuitorului .
max91 a scris:

am urmat sfaturile dvs. am fost la politie si am vrut sa depun o plangere...cand am zis impotriva cui este,politaiul a inceput sa rada si mi-a zis sa stau in banca mea ca sa nu iasa mai rau..am ajuns sa nu mai pot iesi din casa..dupa amiaza fug de la ultimele ore de la scoala ca sa pot veni pe ascuns acasa.ba chiar de 2 zile nici n-am mai fost la scoala...a intrat in casa la mine si a inceput sa o insulte pe bunica mea si sa sara la dansa...chiar nu mai stiu ce sa fac...ma poate ajuta cineva cu vre-un sfat sau o idee ??

Daca a intrat si in casa deja elementele de fapt se inmultesc.
Srieti plangerea la calculator si o depuneti la parchet.
Si politia e obligata sa o primeasca dar asta e in cazul dvs.
Pt amenintare trebuie sa aveti si probe.
Singurul aspect de fapt ca va temeti de o persoana nu poate atrage incidenta legii penale.
Cel mai simplu ar fi sa va faca un avocat plangerea dar inteleg ca nu vreti.In cadrul unei discutii verbale informatiile si ideile se transmit mult mai usor.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Hartuire dupa vanzarea unui teren kaa 1 kaa 1 bunica a vandut un teren (e mostenire, are documente etc) (sunt 6 surori, dar bunica a mostenit casa parinteasca, a avut grija de parinti si i-au fost lasate ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fratele G_Shobo G_Shobo Stimati Domni/Doamne Avocati/Avocate numele meu este Cristian locuiesc in sectorul 3 salajan cu mama si cu fratele de 23 de ani in acelasi apartament. Nici nu ... (vezi toată discuția)
Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)