avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de Preaviz

Buna ziua,
In cauzul in care se primeste o notificare precum ca angajatorul isi restrange activitatea si iti da preavizu de 20 de zile trebuie lucrate si platitede catre angajator .
Deoarece sora mea a lucrat 9 ani de zile la o scietate iar anagajatorul de la 1 ianuarie inchide si ia prezentat o notificare precum ca 20 de zile este in preaviz dar de fapt nu va munci va sta acasa si nu va fi platita deoarece in anul 2012 a avut concediu de odihna iar somaj iar dosarul de somaj i se va face de la 1 ianuarie.
Este legal ca perioada de 20 de zile de preaviz sa nu o lucreze si sa nu fie platita?
Cel mai recent răspuns: Zinaida Ciornii , Consultant resurse umane 16:51, 3 Decembrie 2012
DA
In acest caz, va trebui sa fie recalculata indemnziatia de CO primita pentru efectuarea acestuia .. situatie in care cred ca angajatorul are de recuperat o parte din aceasta
Nu intelg de ce angajatorul are de recuperat o suma daca dupa revenirea din concediu nu a primit salariu intreg decat pe cat a lucrat inainte de concediu.
Ati fost intrebata daca si-a efectuat CO pe anul 2012 ... dvs ati raspuns DA ... in acest sens, se poate considera ca s-a primit indemnizatia de CO aferenta intregului CO aferent intreg anului 2012 ... daca raportul de munca inceteaza inainte de sfarsitul anului, atunci angajatorul este indreptatit sa recalculeze indemnizatia acordata si sa recupereze diferenta.

Ceea se datoreaza angajatorul este una , iar ceea ce are de recuperat este alta ... daca exista intelege se poate compensa datoriile intre ele si ceea ce depaseste se va recupera de la partea in cauza.
sunt total de acord cu @freeelis, v-a dat o explicatie foarte corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)
Preaviz somaj-concediu fara plata Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate considera perioada de preaviz ,concediu fara plata.Astfel,societatea a inmanat salariatului preavizul de concediere in ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata se opereaza in revisal? coraliana coraliana Doresc sa stiu daca concediul fara plata acordat salariatilor se opereaza in Revisal. Mentionez ca se acorda 15 zile/luna concediu fara plata prin ... (vezi toată discuția)