avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat la stat - calificat, platit mai prost decat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat la stat - calificat, platit mai prost decat muncitorul necalificat din aceeasi institutie?

Cineva m-a intrebat, va intreb si eu pe dvs.:D:
situatia se prezinta astfel: intr-o institutie publica, referentul cu studii medii care munceste efectiv 8 ore are un salariu mai mic decat muncitorul necalificat, in speta femeia de serviciu care munceste vreo 4 ore zilnic din cele 8 .... #-o???

S-a ajuns in aceasta situatie absolut stupida deoarece referentul a fost in concediu de crestere a copilului (perioada in care institutia s-a finantat din venituri proprii si se negociau salariile, iar referentul fiind in concediu nu a putut negocia .:O ....... ), iar la intoarcerea din CIC institutia a trecut la bugetul de stat (februarie 2010) iar salariile nu s-au mai negociat, ramanand la fel ca la ultima negociere, cu exceptia taierii celor 25% dar asta este alta poveste ......... Astfel, referentul a ramas cu ce a avut in 2008 cand a intrat in CIC iar femeia de serviciu fiind prezenta la locul de munca cei doi ani cand s-au mai negociat salariile, a ajuns sa incaseze mai mult decat referentul ....
Situatia treneaza din februarie 2010 si este este de-a dreptul stupida deoarece este anormal ca un angajat calificat sa castige mai putin decat unul necalificat; cel putin asa vad eu lucrurile. Ca sa nu intram in detalii privind activitatea prestata de unul si de cea prestata de celalalt .......
Referentul are calificare (diploma operare pe calculator emisa in 1995, are si vechime in functie de aprox.15 ani) , iar femeia de serviciu are 10 clase .........fara nici o calificare ... Intrebarea este: ce posibilitate legala are acest referent sa ceara o marire de salariu? Va multumesc in numele amicului meu !
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
dcba, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 10 Decembrie 2012
Ar fi prea mult daca v-as ruga sa ma ajutati cu un model pt.o astfel de cerere? Ceva idei despre cum sa fie formulata? Va multumesc.
freeelis a scris:

Maririle de salariu in institutiile publice nu se pot face asa cum s-a specificat ... sistemul de salarizare in sectorul bugetar este stabilit prin acte normative si nu prin negociere...

Multumesc, insa chiar nu este nici o sansa pt.acest om daca face cerere la conducerea institutiei? Stiu ca nu se fac mariri de salariu dar pana intra in vigoare Legea unica a salarizarii ce face omul? Tace si inghite? Se umileste zilnic?
Aceasta se intampla in sectorul bugetar .... eu mi-am expus doar parerea, in rest este decizia salariatului daca face sau nu acea solicitare si a angajatorului daca aproba sau nu solicitarea.
Da, va multumesc mult de tot pt.ajutor. Intrebam daca ar avea vreo sansa facand cererea aceea .....stiind ca salariile sunt inghetate in sistemul bugetar :((
Din cate cunosc sistemul bugetar .. sansele sunt minime de reusita, dar incercarea moarte n-are.

Alte discuții în legătură

Reintegire salariu geany74 geany74 Buna ziua ! Pe scurt va prezint situatia mea: in anul 2008 luna august am plecat in concediul de crestere a copilului,fiind angajata in sitemul medical de ... (vezi toată discuția)
Salariul dupa concediul de maternitate catalina_rusca catalina_rusca buna ziua, am si eu o ontrebare. este legal ca dupa intoarcerea din concediul pentru crestere a copilului de 3 ani sa fiu incadrata in munca cu acelasi salariu ... (vezi toată discuția)
Incadrare dupa promovarea in clasa BALOSINRODICA BALOSINRODICA In anul 2011 dupa obtinerea diplomei de licenta, am promovat din referent cl III, grad profesional superior, treapta1(functie publica), in inspector, cl. I, ... (vezi toată discuția)