Ca de obicei, cautand un raspuns am dat peste alte intrebari. Astfel.
HG 1588 2007 spune: ”Art. 9. — Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost pnezenti Ia adunanea generala de constituire si care nu si-au dat consimtamantul In conditiiIe prevazute Ia art. 7 se face Ia cererea scnisa a acestora, fara alte formaIitati. Proprietarul din condominiu solicita sa devina membru al asociatiei de proprietari pnin semnarea unul act aditionaI Ia acordul de asociere, fara alte formalitati.”
In prezent, ma confrunt cu situatia in care, o parte din proprietarii scarii la care sunt presedinte de asociatie, nu au la dosarul asociatiei nici copii dupa actul de proprietate si nici acte aditionale la acordul de asociere. Am tot pus anunturi prin care ii rugam sa le aduca, insa...nimic.
O parte din ei participa la Adunarile Generale, si au articipat ( sunt in functie de 2 ani, insa am verificat si inainte).
Intrebari:
1. In lipsa acestor acte, ei au aceleasi drepturi si obligatii, sau nu?
2. Cum as putea sa ii determin sa faca respectiva cerere si sa aduca copiile dupa actul de proprietate ( care sa ateste ca ei sunt proprietarii)?
3. Pot exista, din punct de vedere legal, urmari, din partea furnizorilor externi, sau de orice natura, datorate acestor lipsuri, in raport cu asociatia?
Proprietarii trebuie sa plateasca acele cheltuieli, tin de functionarea blocului.
Un membru cu drepturi depline are dreptul sa voteze si sa fie ales.
Un locatar care nu este membru are dreptul sa participe, sa solicite lamuriri dar nu poate vota. Atat de simplu.
Asa este! M-am mai documentat...am facut o eroare. Insa nu stiam ca se poate infiinta asociatia nemembrilor...ce anume atributii ar trebui sa aiba? Multumesc.