avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ma poate da in judecata daca nu am facut succesiunea?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ma poate da in judecata daca nu am facut succesiunea?

am avut o mare problema..mama mea a murit anul acesta , casa este pe numele ei ..nu am facut succesiunea ..la intretinere sa acumulat datorii , vor sa ma dea in judecata si nu am de unde sa platesc fiindca nu am servici( este o poveste f. tragica)pe care nu o pot relata oricum si oriunde poate doar la tv sau numai stiu ce sa spun:(..va rog din tot sufletul spuneti-mi ce mi se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:37, 20 Februarie 2013
A spus cineva ca se trec la intretinere mortii, cred ca era vorba de cotele de intretinere care se trec la toate apartamentele indiferent daca daca locuieste cineva sau nu in acel apartament.
@johnpescar v-am mai sugerat ca "lectura" Legea 230/2007 si H.G. 1588/2007, acolo o sa vedeti ca sunt si cheltuieli care se repartizeaza pe cota-parte de proprietate, chiar daca nu sunt locuite!!!
@johnpescar
Dupa parerea mea, intrucat nu s-a dezbatut succesiunea, statul considera ca propietar moarta, iar cum cotele la intretinere se trec pe numele propietarului, rezulta ca legea te obliga sa treci mortii nu la intretinere ci la plata intretinerii (asta si cred ca ati vrut sa intelegeti).
Pai si cum sa treaca unui mort indemnizatia presedintelui calculata conf. L. 230/2007 si HG 1588/2007 pe cota indiviza ?. ( de exemplu ).
Pur si simplu pentru ca in acte mortul este propietarul.
Nu spun ca e o situatie normala dar legea a fost gandita in sensul ca mostenitorii fac succesiunea imediat asa incat propietatea trece de la mort la urmasii lui, adica la oamenii vii, la scurt timp dupa deces.
Nimeni nu s-a gandit ca vom ajunge in sitatia sa nu avem bani nici de succesiune.
Mai ramane sa nici nu putem ingropa mortii din lipsa banilor.
47mil vechi:(

Alte discuții în legătură

Proces cu asociatia de propietari/locatari stavi stavi Buna ziua! --Am primit pe data de 11.01.2011 o citatie prin care sunt anuntat ca Asociatia de locatari(AL) ma da in judecata pentru plata restanta la ... (vezi toată discuția)
Moștenire cu datorii la asociație ContSters407468 ContSters407468 Bună ziua, va detaliez un pic cum sta treaba. Un unchi de-al meu din partea tatălui a fost gasit mort in garsoniera sa neavand soție sau copii familia ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere antonyc antonyc Buna ziua, As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)