avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ma poate da in judecata daca nu am facut succesiunea?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ma poate da in judecata daca nu am facut succesiunea?

am avut o mare problema..mama mea a murit anul acesta , casa este pe numele ei ..nu am facut succesiunea ..la intretinere sa acumulat datorii , vor sa ma dea in judecata si nu am de unde sa platesc fiindca nu am servici( este o poveste f. tragica)pe care nu o pot relata oricum si oriunde poate doar la tv sau numai stiu ce sa spun:(..va rog din tot sufletul spuneti-mi ce mi se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:37, 20 Februarie 2013
Datoriile sunt acumulate pe proprietatea respectiva si trebuie platite. Eu cred ca, cel mai probabil, instanta va pune la plata pe mostenitori sau va executa proprietatea. Altfel, ar trebui sa le plateasca ceilalti membri ai asociatiei.
@simo2012,
Daca asociatia inca nu a initiat actiunea in instanta, este bine sa rezolvati problema cat mai repede pentru ca altfel o sa aveti de plata atat debitele catre asociatie cat si cheltuieli de judecata, de executare...
In functie de marimea si valoare de piata a apartamentului respectiv, cautati sa-l vindeti si din banii obtinuti sa achitati datoriile si sa va cumparati o locuinta mai ieftina (poate mai mica sau intr-o zona cu preturi mai mici).
Daca gasiti un cumparator, puteti merge cu acesta la notar unde o sa fiti indrumati sa incheiati antecontract de vanzare-cumparare, angajamente ferme atat din partea dv cat si a cumparatorului... Cumparatorul, in baza intelegerii prin aceste acte incheiate legal si autentificate, va suporta cheltuielile de dezbatere a mostenirii, va achita debitele catre asociatie, iar diferenta pana la valoarea de piata a apartamentului va revine dumneavoastra. Asa ramaneti cu o suma mai mare de bani fata de situatia in care se ajunge la executarea silita si apartamentul s-ar vinde la jumatate din pretul pietii din care se vor acoperi debitele catre asociatie, cheltuieli de judecata, de executare... si nu mai ramaneti cu aproape nimic.
Inainte de a primi astazi 18 ian. citatie de la tribunal trimisa pe 21 dec. cu prezentare pe 27 feb., cum ca am fost data in judecata pe motiv de neplata, au afisat la avizier ca am fost notificata de 2 ori in scris sa platesc sau ma dau in judecata, lucru care nu s-a intamplat, nici macar fata in fata. Daca as plati acum tot si asociatia ar accepta, cum ar influenta asta procesul de judecata, sau ar avea vreo importanta? Ce posibilitate ar mai putea exista, astfel incat sa nu se execute apartamentul? Mentionez inca o data ca succesiunea nu s-a facut si suntem doua surori. Eu nu am niciun venit, baiatul meu lucreaza in Germania si imi trimite si el cat poate, intretine deja 2 case. Va rog din suflet sa imi spuneti ce sanse am sa platesc esalonat si ce trebuie mentionat in fata completului de judecata? Cu respect, astept un raspuns.
simo2012 a scris:
Daca as plati acum tot si asociatia ar accepta, cum ar influenta asta procesul de judecata, sau ar avea vreo importanta?

Asta ar fi rezolvarea. Platiti imediat tot, asa cum spuneti si mergeti cu dovada platii in instanta la termenul stabilit. Procesul ramane fara obiect.



1-n situatia in care dvs pana la primul termen de judecata achitati integral restanta,urmeaza sa comunicati si sa probati instantei stingerea datoriei,
Instanta urmeaza sa retine situatia de fapt si va pronunta hotararea de respingere a actiunii ca neavand obiect
2-Mai exista varianta sa achitati parte din restanta si pentru restul sa incheiati angajament cu asociatia de proprietari
Documentele justificative ale achitarii partiale ,incheierea de angajament de plata pot fi depuse in copie la instanta,care poate dispune suspendarea judecatii cauzei

Alte discuții în legătură

Proces cu asociatia de propietari/locatari stavi stavi Buna ziua! --Am primit pe data de 11.01.2011 o citatie prin care sunt anuntat ca Asociatia de locatari(AL) ma da in judecata pentru plata restanta la ... (vezi toată discuția)
Moștenire cu datorii la asociație ContSters407468 ContSters407468 Bună ziua, va detaliez un pic cum sta treaba. Un unchi de-al meu din partea tatălui a fost gasit mort in garsoniera sa neavand soție sau copii familia ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere antonyc antonyc Buna ziua, As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)