avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ma poate da in judecata daca nu am facut succesiunea?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ma poate da in judecata daca nu am facut succesiunea?

am avut o mare problema..mama mea a murit anul acesta , casa este pe numele ei ..nu am facut succesiunea ..la intretinere sa acumulat datorii , vor sa ma dea in judecata si nu am de unde sa platesc fiindca nu am servici( este o poveste f. tragica)pe care nu o pot relata oricum si oriunde poate doar la tv sau numai stiu ce sa spun:(..va rog din tot sufletul spuneti-mi ce mi se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:37, 20 Februarie 2013
1. Daca s-a platit toata suma restanta la zi, fara penalizari, iar comitetul urmeaza sa decida daca accepta sau nu renuntarea la penalizari in urma unei negocieri, si a unei cereri facute de mine, se poate cere in instanta oprirea procesului, de catre administratie, daca renunta pana la urma la penalizari?
2. Presedintele sustine ca a platit o taxa de timbru de 1000 RON, si ca are chitanta pe ea, si ca ar fi cel mai bine sa le platesc lor aceasta suma inainte de proces, pentru ca el sa mearga cu ambele chitante (restanta la zi si taxa de timbru achitate) pentru ca judecatorul sa respinga actiunea, ca neavand obiect. Daca intradevar, aceasta chitanta exista, asa ar fi cel mai bine, sa o platesc?

multumesc tuturor ptr. raspunsurile date...cu respect o zi buna!:">
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
Adriantot, moderator
Intelegeti-va cu cei din asociatie si poate va accepta radierea totala a penalizarilor sau macar o parte din suma penalizarilor.
Acea suma de 1000 RON reprezinta probabil cheltuieli de judecata, onoraroil avocatului. Aceasta a fost platita de asociatie la inceputul actiunii. Acum daca asociatia ar incasa toti banii de la dumneavoastra (restante + penalizari), va puteti prezenta in instanta cu dovada platii si judecatorul inchide dosarul care a ramas fara obiect.
Dar in acest fel asociatia nu-si mai poate recupera cei 1000 lei cheltuieli de judecata.
In functie de suma datorata de dv drept penalizari, poate ajungeti la intelegerea sa platiti cei 1000 lei cheltuieli de judecata si asociatia sa va anuleze total penalizarile.
Asa, asociatia isi poate recupera cei 1000 lei, luati din casierie si care sunt banii proprietarilor, iar dv ajungeti la zi cu platile.
Dar discutati si incheiati intelegerea in scris ca sa nu aveti probleme mai tarziu nici dv nici asociatia.
multumesc mult de tot dn-le adrian :"> o zi buna va doresc ..
Buna ziua..nici nu stiu cum sa incep.Am fost pacalita de catre asociatie precum ca: daca platesc intretinerea la zi (26 milioane vechi) nu mai platesc penalizarile(30 millioane vechi) decat taxa de avocat 10 milioane vechi ,dupa 1 saptamana m-am intalnit cu presedintele din intamplare pe scari si mi-a spus ca a facut adunare cu cei din comitet si nu au fost deacord cu scutirea penalitatilor ,oare nu trebuia sa faca inainte adunarea? eu nu am niciun venit iar baiatul meu este singurul care lucreaza si este plecat in germania ,el duce tot greul iar pe 26 feb sunt chemata la tribunal si nu stiu cum sa procedez,va rog ajutatima cu un sfat ca imi vine sa imi iau un pumn de pastile si sa ma omor:((
Imi pare rau ca aveti necazuri. In finalul mesajului meu de pe 13 februarie va spuneam:
"discutati si incheiati intelegerea in scris ca sa nu aveti probleme mai tarziu nici dv nici asociatia."

Se pare ca nu ati procedat asa. Acum prezentati-va in instanta la termenul stabilit. Luati chitantele cu dumneavoastra in original si copii. Prezentati-le judecatorului si explicati ca ati platit in baza intelegerii cu presedintele si a promisiunii acestuia ca va radiaza penalizarile. Chitanta prin care ati achitat onorariul avocatului poate sa va ajute foarte mult in instanta pentru ca acest onorariu, de regula se cenzureaza, se aproba de instanta daca trebuie sa-l suportai sau nu. Nu erati obligata sa-l platiti decat dupa ce instanta se pronunta in acest sens si daca asociatia solicita in instanta cheltuieli de judecta. Asa ca aceasta plata a onorariului avocatului, facuta de dumneavoastra, poate intari povestea dv sustinuta in fata judecatorului care poate dispune respingerea pretentiilor asociatiei cu privire la penalizari.
Succes si nu disperati. Ati facut eforturi, ati platit si aveti in continuare sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu asociatia de propietari/locatari stavi stavi Buna ziua! --Am primit pe data de 11.01.2011 o citatie prin care sunt anuntat ca Asociatia de locatari(AL) ma da in judecata pentru plata restanta la ... (vezi toată discuția)
Moștenire cu datorii la asociație ContSters407468 ContSters407468 Bună ziua, va detaliez un pic cum sta treaba. Un unchi de-al meu din partea tatălui a fost gasit mort in garsoniera sa neavand soție sau copii familia ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere antonyc antonyc Buna ziua, As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)