Mi se emit facturi de către societatea locală de termoficare prin care sunt calculate sume de plată (cotă-comună + penalităţi) pentru agentul termic pe care îl furnizează blocului în care locuiesc.
Tot tronsonul de la parter până la ultimul etaj are demontată coloana de încalzire căci toate aparamentele au centrală proprie, astfel încât prin niciunul nu trece agent termic. Pe casa scării nu există ţevi, calorifere sau alt gen de radiatoare.
Argumentul furnizorului a fost că beneficiez indirectde căldura emantă în subsol de ţevile prin care trece agentul termic. În plus ,,am fost pus la zid'' că beneficiez de căldura trecută prin pereţi de la vecinii care nu au centrală termică proprie. Fără comentarii!
Intenţionez să acţionez în judecată această aberaţie prevăzută în Ordinul 343 al ANRSC si Norma tehnică din 13/07/2010, art. 2, lit. b) şi rog pe cine cunoaşte o situaţie asemănătoare să-mi ofere sprijin legislativ.
Locuind la ultimul etaj, eu consider că nu beneficiez nici direct, nici indirect de serviciul furnizorului de agent termic.
Vă mulţumesc.
nu plata e problema ci cuantumul sumelor. procentul pe care il suport din cheltuielile cu caldura pt partile comune e mai mare decat in cazul celor care au centrala proprie (eu sunt debransat fara centrala). pai e corect?
adriantot spune Nu e corect si nu e legal sa fiti debransat fara centrala. Debransarile se aproba cu conditia instalarii centralei proprii de apartament.
Sunt intr-o stuatie similara initiatorului topicului.
Din 19 apartamente pe scara 4 proprietari sunt bransati la CET 15 proprietari avem centrale proprii.
Ultima factura =1394 lei.
Suma platita de cei bransati la CET=756 lei (54%)
suma platita de cei cu centrale proprii=638 lei (46%)
Suma platita de un proprietar bransat la CET=61 lei.
Suma cea mai mare platita de un proprietar cu centrala proprie=72 lei
Este posibil ca un proprietar bransat la CET intr-o luna de iarna sa nu consume nici o unitate de caldura?
Ai voie daca ai repartitoare de caldura sa inchizi complet caldura? si pe deasupra sa platesi mai putin decit unul cu centrala proprie.
Daca reusiti sa ma faceti sa inteleg Va multumesc din suflet!!
Da, are voie sa-si inchida caloriferele, daca doreste asta. Acesta este un act de vointa proprie care nu poate fi cenzurat, pana in clipa de fata, legal.
Totusi, aceasta situatie poate proveni si dintr-o regularizare a cotei de caldura la apartamentul despre care vorbeati, in sensul ca poate i s-a estimat in trecut consumul punandu-i-se in cont mai mult decat consumase in mod real, iar acum cand a declarat indecsii sa se constate ca trebuie sa i se scada din consumul curent ceea ce platise in plus anterior.
De asemenea trebuie vazut daca cel care plateste 61 lei nu are o cota-parte indiviza mai mica decat proprietarul cu CT care a platit 72 lei.
Caldura la comun se imparte in functie de cota-parte indiviza.
Din ceea ce spuneti, fiind numai 4 apartamente bransate la sistemul centralizat, consumul lor pe calorifere este destul de mic, basca ca unii nu consuma deloc sau li se mai regularizeaza consumul, si atunci partea din factura care ramane din factura pentru partea comuna a instalatiei va fi foarte mare. Aceasta parte, impartindu-se pe cota-parte indiviza, revine oarecum in sistem pausal tuturor.