avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... disperare raport penitenciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

disperare raport penitenciar

nu stiu cum sa incep nepotul mai are 11 luni pina la comisia de eliberari conditionate sint disperata nu stiu cum sa l ajut ptr ca a facut o gresala si a fost prins cu ceva care nu are voie in penitenciar si azi a fost la comisia disciplinara pentru gresala asta i au schimbat regimul si iau luat drepturile pe 2 luni obiectul nu era functional fiind luat de la groapa de gunoi unde muncea va rog sa mi da ti un sfat daca se aplica pedeapsa e nenoricit pentru ca ajunge pe regim inchis
:((
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:12, 21 Ianuarie 2013
banuies ca e vorba de un telefon mobil.Deci acest lucru ai agraveaza situatia .Cu siguranta va primi amanare de cca 3-6luni.Indicat ar fi sa participe la cursurile facute de serviciul educativ si i se scoate raportul...dar fapta ramane.
Foarte important: data intrarii in comisie trebuie sa al prinda la sistemul inchis/semi sau deschis,daca e la maxima ia amanare.Totul depinde de el acum
nu era incarcator nu telefon
chiar si incarcatorul este tot obiect interzis si un incarcator nefunctional devine functional odata cu intrarea in locul de detinere.
nu este obligatoriu sa primeasca amanare pentru acest raport cu conditia sa se implice astfel incat sa fie recompensat pana la intrarea in comisie.
depinde foarte mult si de comisia din cadrul penitenciarului cat si de judecatoria la care se va judeca cererea de liberare conditionata ori propunerea comisiei.
La liberarea conditionata este posibil sa nu aiba probleme daca in rest a avut o conduita buna si a dat dovezi de indreptare.
Am avut situatii in care la liberarea conditionata instanta nu a fost deloc impresionata de astfel de rapoarte.

Daca se va dovedi ca incarcatorul nu functioneaza sustinerile lui pot fi considerate adevarate.
Daca incarcatorul functioneaza atunci organul presupune ca a existat si un telefon mai ales daca s-au facut controale la anumiti detinuti si s-a gasit la el dupa aceste controale...
Pentru o mai buna evaluare a situatiei, este necesar sa clarificam cateva aspecte: pedeapsa aplicata, regimul de detentie (art. 19 din Legea 275/2006), perioada executata din pedeapsa, sanctiunea aplicata dupa gasirea lucrului a carui natura trebuie raportata la regulamentul instituit de prezenta lege. Din cate stiu, incarcatorul este doar un accesoriu al instrumentului prohibit. Telefonul daca nu a fost gasit asupra sa, nu poate face obiectul sanctiunii aplicate, drept urmare prin formularea contestatie, este indicat sa probeze ca nu detine decat acel accesoriu si nu intentiona sa-l foloseasca la un telefon ocult. Daca totusi, incarcatorul este prohibit privit ut singuli, atunci poate sa declare ca nu l-a primit de la o persoana din exterior, ci l-a ridicat de la acea groapa conform descrierii de la inceputul topicului, neavand intentia de a-l folosi in utilitatea sa. Daca a fost aruncat, presupun totodata ca nu este functional, ceea ce poate sa justifice motivul insusirii.

offtopic: intrebarea-mi personala se ridica vis-a-vis de scopul pe care l-a avut nepotul dumneavoastra in acel moment.

Alte discuții în legătură

Termenul cel mai apropiat pentru iesire din inchisoare MorosanuMadalina MorosanuMadalina Dupa ce perioada un detinut poate iesi mai repede din inchisoare, avand pedeapsa de 4 ani cu executare pentru aderarea sau sprijinirea unui grup infractional ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare conditionata respinsa de instanta melinaR melinaR buna nu am mai intrat de mult dar acum am o intrebare pentru un judecator cred ca sant persoane cu aceasta functie care intra pe acest forum problema mea e ca ... (vezi toată discuția)
Reducere sentinta tentativa de omor - dupa intrarea in vigoare a noului cod penal silvia7 silvia7 buna ziua tuturor ! as avea o intrebare si anume - se reduce din pedeapsa art.20 cp. rap. la art.176 lit.b (7 ani si 6 luni ) dupa noul cod penal ? adica , ... (vezi toată discuția)