avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... disperare raport penitenciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

disperare raport penitenciar

nu stiu cum sa incep nepotul mai are 11 luni pina la comisia de eliberari conditionate sint disperata nu stiu cum sa l ajut ptr ca a facut o gresala si a fost prins cu ceva care nu are voie in penitenciar si azi a fost la comisia disciplinara pentru gresala asta i au schimbat regimul si iau luat drepturile pe 2 luni obiectul nu era functional fiind luat de la groapa de gunoi unde muncea va rog sa mi da ti un sfat daca se aplica pedeapsa e nenoricit pentru ca ajunge pe regim inchis
:((
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:12, 21 Ianuarie 2013
Antistres, se pot intampla erori judiciare tot la fel cum exista si persoane vinovate care nu stiu ca sunt vinovate.

Avocatii de multe ori nu le explica la clienti si acestia cred ca au fost condamnati pe nedrept.
Poate ca unii avocatii sunt sinceri pentru ca nu isi dau seama...si clienti se cred nevinovati.
Exista insa si erori judiciare.
Mai ales la cei care au avocat din oficiu si nu isi permit sa isi angajeze un avocat care sa ii poata apara rezonabil si nu la un mod formal.
Justitia poate fi o loterie in care castiga numai cine are noroc.
Cei care au ghinion sunt perdanti.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
De acord, exista erori judiciare, dar noi, ca societate civila, sau popor de oameni culti si cu mintea zdavana la cap, ce facem ca sa impiedicam aceste erori judiciare ? Nimic, asta facem. Discut destul de des cu unii membrii din CSM, iar la intrebarea mea: cine-i judeca pe judecatori sau procurori, sau cine le controleaza sentintele si hotararile, unele date pe nedrept si cu rea-credinta, raspunsul a venit, sec ...NIMENI.
Adica, am inteles ca justitia e stat in stat, in tara asta, unde o parte dintre oameni sunt condamnati pe nedrept, alta parte, sunt obligati sa plateasca amenzi si alte daune materiale, doar pentru ca asa vrea x judecator sau x procuror. Ce trebuie sa intelegem, ca suntem un stat de drept, in care legea nu se aplica in mod egal si echitabil la toti cetatenii, sau ca suntem un popor de inculti, traficanti si evazionisti, si fiecare isi vede de "mizeria" lui, pe care o face in jurul celorlalti ? Daca avem un premier care a incalcat legea si nu este pedepsit, atunci noi, cetatenii, de ce trebuie sa ne supunem legilor ? "Unde-i lege, nu-i tocmeala" si "nimeni nu este mai presus de lege" .. decat Dumnezeu, iar in justitie, sunt cam multi dumnezei mici, care laolalta, vor sa faca un intreg, lucru care nu se va putea materializa niciodata. Ce cauta sa conduca justitia, un procuror infractor, de exemplu, sau un judecator corupt, alt exemplu ? Logic ca oamenii isi pun intrebari, daca cel condamnat, este sau nu vinovat, lucru pe care, de regula, il vor afla cand cel incarcerat, va muri in libertate.
cine v a zis ca e inchis pentru furt
sa va dau un exemplu va duce ti cu un prieten la o discoteca club prietenul se ia la cearta cu un cunoscut si dv ajunge ti la puscarie in locul prietenului de ce pentru ca dvs nu aveti banii si putere prietenului si acesta ajunge martor in scandalul provocat de el cum e domnule Anti Stress eu consider ca cine e intradevar vinovat sa plateasca si cum ziceti dvs dam vina pe judecatorii si procurori ei nici chiar asa dar fiind si domnile lor oameni cred ca a judeca si a da un verdict tine de profesia pe care o are si functia pe care o ocupa dar cum la noi se citeste dintr- un dosar decit un mic rezumat se da ani grei de puscarie si o motivare a deciziei definitive dupa 9-10 luni si te miri ca un om inchis isi dovedeste nevinovatia ori dupa ce moare ori dupa 6,7 10 etc.. ani de puscarie
cred ca am vorbit cu dvs despre subiectivism.
nu spun ca nu mai sun t si erori dar de ce sa credem de fiecare data ca nepotul nu e de vina si ca ceilalti au interpretat gresit ?
cu fapta e posibil sa aveti dreptate dar in legatura cu incarcatorul de telefon mobil credeti-ma pe cuvant ca are cea mai mare vina.
fiecare e bine sa-si asume ceea ce face si mai mult de atat ar fi bine sa fie constienti de durerea pe care o provoaca celor din jur si sa se abtina sa mai pozeze ca victima chiar si atunci cand de fapt au mare vina.

Alte discuții în legătură

Termenul cel mai apropiat pentru iesire din inchisoare MorosanuMadalina MorosanuMadalina Dupa ce perioada un detinut poate iesi mai repede din inchisoare, avand pedeapsa de 4 ani cu executare pentru aderarea sau sprijinirea unui grup infractional ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare conditionata respinsa de instanta melinaR melinaR buna nu am mai intrat de mult dar acum am o intrebare pentru un judecator cred ca sant persoane cu aceasta functie care intra pe acest forum problema mea e ca ... (vezi toată discuția)
Reducere sentinta tentativa de omor - dupa intrarea in vigoare a noului cod penal silvia7 silvia7 buna ziua tuturor ! as avea o intrebare si anume - se reduce din pedeapsa art.20 cp. rap. la art.176 lit.b (7 ani si 6 luni ) dupa noul cod penal ? adica , ... (vezi toată discuția)