avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... disperare raport penitenciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

disperare raport penitenciar

nu stiu cum sa incep nepotul mai are 11 luni pina la comisia de eliberari conditionate sint disperata nu stiu cum sa l ajut ptr ca a facut o gresala si a fost prins cu ceva care nu are voie in penitenciar si azi a fost la comisia disciplinara pentru gresala asta i au schimbat regimul si iau luat drepturile pe 2 luni obiectul nu era functional fiind luat de la groapa de gunoi unde muncea va rog sa mi da ti un sfat daca se aplica pedeapsa e nenoricit pentru ca ajunge pe regim inchis
:((
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:12, 21 Ianuarie 2013
dare de facut o pedeapsa de 7,ani jumate din care in aprilie se fac 4 ani nu stiu ce a fost in capul lui de a luat acel incarcator de la locul de munca poate ca fiind stresat ca concubina a plecat cu copilul in italia pe perioada iernii nevind nici un venit in tara familia ei fiind plecati acolo si din cauza unchiului sau care practic la crescut el fiind orfan de tata de la 4 ani unchiul lui a avut o operatie grea ia fost amputat un picior probabilpe fond de stres asa la luat nici eu nu pot sti ce a fost in muntea lui pentru ca de cind e inchis a muncit de cite ori a avut ocazia si ca voluntar si platit
acu mai am o itrebare daca are instanta in luna aceasta pentru schimbare de regim il pot muta inainte de instanta
Daca face contestatie, poate sa aiba si 3 avocati, nu doar unul, pentru ca nu mai "pupa" eliberare conditionata. I se vor baga atatea "bete in roate" si pana la urma, isi va ispasi pedeapsa intreaga. Asa ca, mai usor cu contestatiile, daca vreti sa iasa mai repede din penitenciar. Nu mai conteaza ce a bagat sau scos, interzis sau neinterzis, conteaza ca a fost "ochit" si trebuie mare atentie cum se disculpa .. dar fara contestatie.
Oricate bete in roate i-ar baga cineva depinde de multe lucruri.

Poate fi o instanta impartiala sau o instanta mai putin impartiala.
Tot la fel ne putem gandi ca daca omul s-a reeducat nu are rost sa mai fie tinut in detentie.
Faptul ca avea ceva functional sau nu, nu inseamna neaparat ca nu s-a reeducat...

Rapoartele sunt oarecum relative...

Tin minte ca am avut un caz cu o extradare in care statul roman s-a chinuit cam 10 ani sa se faca extradarea.Omul s-a plictisit si s-a predat singur...

Se executase din pedeapsa pe o lege veche si instanta a inteles ca s-a reeducat in libertate...si trebuia sa iasa pe liberare conditionata...
Clientul s-a enervat si era sa il bata pe un condamnat care l-a jignit in instanta in timpul judecatii.Au sarit mascatii...si nu s-a intamplat nimic...insa...

Daca nu se enerva se admitea cererea de liberare conditionata.
Nu poti sa sari sa bati pe cineva in fata instantei de judecata...si sa fie obligati sa intervina mascatii care il pazeau...

pacat ca unii isi dau cu parerea fara sa aiba habar de cum decurg lucrurile intr-un loc de detinere sau intr-o instanta de judecata .
daca tot dam un raspuns am putea totusi sa ne uitam care sunt obiectele permise a fi detinute intr-un penitenciar si care sunt cele interzise.
incarcatorul de telefon mobil(fie el si defect) este un obiect interzis si detinerea sau incercarea de introducere in penitenciar se sanctioneaza.
dreptul la contestatie il are si ar fi bine sa uzeze de el daca are convingerea ca ar putea scapa dar sansele sunt foarte mici.
daca judecatorul delegat ii schimba regimul atunci chiar daca va face contestatie in instanta , dupa ce judecatorul delegat va da incheierea va fi mutat pe noul regim.
important este ce va face in viitor.
trebuie sa-si "scoata" raportul si apoi sa se adreseze cu cerere de schimbare de regim.
important e totusi ca , si in cazul in care va ramane la regim inchis , sa-si ridice raportul pana la analiza in comisia de propuneri pentru liberare conditionata.

Alte discuții în legătură

Termenul cel mai apropiat pentru iesire din inchisoare MorosanuMadalina MorosanuMadalina Dupa ce perioada un detinut poate iesi mai repede din inchisoare, avand pedeapsa de 4 ani cu executare pentru aderarea sau sprijinirea unui grup infractional ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare conditionata respinsa de instanta melinaR melinaR buna nu am mai intrat de mult dar acum am o intrebare pentru un judecator cred ca sant persoane cu aceasta functie care intra pe acest forum problema mea e ca ... (vezi toată discuția)
Reducere sentinta tentativa de omor - dupa intrarea in vigoare a noului cod penal silvia7 silvia7 buna ziua tuturor ! as avea o intrebare si anume - se reduce din pedeapsa art.20 cp. rap. la art.176 lit.b (7 ani si 6 luni ) dupa noul cod penal ? adica , ... (vezi toată discuția)