avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de slutire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de slutire

As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ
Cel mai recent răspuns: ContSters85451 , utilizator 11:47, 10 Aprilie 2009
Vindecarea arsurilor de pe fata sigur nu va fi in 14-16 zile, asta a spus-o si medicul legist. Insa ar putea prelungi zilele de ingrijiri medicale doar in caul in care s-ar agrava ranile suferite, mai exact daca s-ar produce o infectie la nivelul ranilor, respectiv o complicatie.
Medicul a spus ca vor ramane cicatrici pe fata luni buni, nu se stie cat, insa nu poate sa de/a mai mult de atat..., nu stiu cat e de corect, daca itit raman cicatrici pe fata sa nu fie consifderate ca si connsecinte ale arsurilor.
Imi pare bine ca acceptati art.182 c.p. si in lipsa celor 60 zile. Si cum deviza mea este SEMPER VERITAS,insist asupra practici judiciare si de specialitate. Din practica se dau multe solutii,sau macar orientativ.Nu vreau sa cred lipsa acestei practici la multi. Stimata, Corinuta,la intrebarea dvs. va pot spune ca infractiunea prev.de art.182 c.p. are incriminata si slutirea,iar in ce priveste speta prezentata se poate vorbi de acest lucru. Si cind te gindesti cum se contrazic uni,in functie de bataia vintului.
Semper Veritas
Detectiv particular
Filip Stelian
corinuta a scris:

Sunt o persoana care doreste sa faca un bine unei victime de 17 ani care a fost arsa cu ulei incins, in mod intentionat de catre concubinul acesteia, iar ulterior victima a obtinut un certificat medico/legal de 14/16 zile.
As vrea sa mentionaez faptul ca victima are arsuri de gr.II pe fata, spate si umar. Arsurile de pe fata vor ramane cu siguranta cu cicatrici, iar in acesta situatie vroiam sa stiu daca se pune problema ca si consecinta slutirea.


Ar putea fi vorba de slutire.Depinde de felul in care va considera IML-ul.
Depinde de cat de mult se vede si daca se va vindeca.Daca vor ramane urme pe fata de natura de a urati persoana va fi slutire in opinia mea.Daca se vindeca sau nu, ori in ce mod se va ameliora rana va determina incadrarea juridica a faptei.
Deci, daca raman cicatrici va fi slutire.

avocat Claudiu Lascoschi
Mai conteaza si in ce masura cicatricile se pot indeparta chirurgical. Daca acest lucru e posibil (ca si in cazul implantarii dintilor, expus mai sus), atunci agresorul poate fi obligat la plata interventiei chirurgicale si nu va mai fi slutire.
Sigur ca ar conta dar depinde si de concluziile IML.
Nu stiu in ce masura s-ar putea inlatura acele cicatrici.Totusi simpla obligare a inculpatului la repararea prejudiciului dupa proces nu consider ca ar duce la inlaturarea consecintelor faptei.
S-ar putea discuta ca daca efectele faptei ar fi inlaturate mai inainte de terminarea procesului in prima instanta si partea vatamata ar fi ca si noua sa nu mai fie vorba de infractiunea de slutire.
A progresat mult chirurgia estetica in Romania dar nu cred ca se vor inlatura cu totul efectele faptei.
E adevarat ca situatia seamana cu cea referitoare la dinti dar totusi repararea nu cred ca poate fi facuta atat de perfect.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava sau nu?? nickolas_pjs nickolas_pjs buna tuturor,,, totul incepuse intr-o duminica dupa amiaza,,iesind cu niste prieteni apropiati la o bere,unde in urma unei altercatii cu barmanul,care incerca ... (vezi toată discuția)
Cicatrice (vatamare corporala grava sau lovire si alte violente) xuser xuser Daca in urma unei altercatii , victima primeste un pumn in ochelari, lentila cauzandu-o o cicatrice de 4 cm deasupra ochiului, fapta intra la lovire si alte ... (vezi toată discuția)
Un sfat , va rog raducuu raducuu buna ziua, am nevoie de un sfat va rog frumos .. sa va povestesc depre ce este vorba. un prieten de-al meu a fost taiat pe fata de un vecin , a facut ... (vezi toată discuția)