avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 1/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 1/2009

legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la acesta intrebare. In caz afirmativ cum considerati ca se "impaca" L 1/2009 cu jurisprudenta CEDO?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea acestui subiect.
Ilika a scris:

serios?
de ce?B-)


mie mi-ati adresat intrebarea???
iubita, desigur....
pai cu altii care nu' s asa frumosi nu vorbesc:tooth:
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
ContSters141118, utilizator
(ce ai nene, matale razi de mine?:)) )

se sustine asa:
exista o diferenta intre restituire si revendicare.
cand vorbim de restituire, inseamna ca revendicatorul cere bunul se la o institutie a statului, care i-l detine. si restituirea este un caz care il scuteste pe revendicator de taxele de timbru.
cand vorbim de revendicare, inseamna ca revendicatorul chipurile proprietarul neposesor cere bunul de la o persoana fizica - un asa zis posesor neproprietar iar in acest caz actiunea, ca orice revendicare imobiliara, fiind o actiune evaluabila in bani, in vederea constatarii unui drept real, urmeaza sa fie timbrata la valoarea imobilului.

avocat Myra Vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act revendicare 480 c civ/ leg 112/ leg voiculescu 1/2009 dumitru2000 dumitru2000 - X chirias cumpara in 2006 un imobil de la stat in baza legii 112 - Y \"fostul\" proprietar, a \"beneficiat\" de confiscarea imobilului in 1980 cand a ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu legea 10/2001 fgs fgs am si eu o nelamurire si poate ma ajuta cineva s-o lamuresc, caci in ruptul capului n-am reusit pana acum sa-mi dau seama despre ce poate fi vorba. x are o ... (vezi toată discuția)
Rog lamuriri cu notiunea de "titlu nevalabil" fgs fgs in legatura cu imobilele preluate de stat se tot vehiculeaza notiunea de \"titlu nevalabil\". care ar fi acela? din ce am invatat eu prin alte parti ale ... (vezi toată discuția)