declaratia pe proprie raspundere, AUTENTICA SI ANTERIOARA, a partii care doreste sa inceapa un proces cum ca s-a informat despre mediere este suficienta pentru a preintampina o eventuala 'inadmisibilitate'?
sau e ca in cazul recursului pe noul cod de procedura ..trebuie obligatoriu semnat si stampilat de de avocat/la spezta de mediator
Mai inainte citam de fapt din Constantin Tanase.... Cat despre obligatia de a ne informa asupra avantajelor medierii, gratuit sau negratuit tot un non-sens este!
apreciez ca informarea e buna dar nu asa...care cum vrea..si poate...
cu alte cuvinte erorea de drept e inca o data confirmata prin reglementarea medierii si, chiar mai mult..sau mai putin.....legea, relatia sociala e la indemana si accesibila usor oricui indeplineste minime conditii - e o tema in trend .....cu caligrafia din america care devine optionala
ieri m-am intalnit cu un coleg a carui sotie preda medierea la drept...
spunea ca in cercurile profesorale ..si mai sus.. se discuta scoaterea acesteia din august si ca ramane ca.. tranzactia
stie cineva mai mult?
Cand s-a vorbit despre mediere, la inceputuri, parea o institutie serioasa, facuta de profesionisti in solutionarea litigiilor, adica in gasirea unor solutii de stingere a conflictului cu respectarea tuturor rigorilor juridice. Se considera ca va deveni procedura prealabila, nu o negociere a avantajelor uneia dintre parti ... In aceasta forma, insasi institutia medierii isi pierde caracterul de cale alternativa de solutionare a conflictelor. Daca produce mai multe prejudicii partilor decat absenta ei, mai bine sa se renunte la aceasta.
Urmaresc discutiile pe tema, concluzia mea fiind ca s-a nascut o aberatie juridica, cu un conflict in insasi structura sa: solutioneaza probleme juridice (acesta este scopul), cu specialisti in orice, dar cu un curs de 80 de ore de comunicare (mijloacele). Efectul este ca la asigurarea obligatorie: un nou beneficiar privat, cu venituri garantate de stat.