avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Codul de procedurã civilã versus Legea medierii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Codul de procedurã civilã versus Legea medierii

declaratia pe proprie raspundere, AUTENTICA SI ANTERIOARA, a partii care doreste sa inceapa un proces cum ca s-a informat despre mediere este suficienta pentru a preintampina o eventuala 'inadmisibilitate'?

sau e ca in cazul recursului pe noul cod de procedura ..trebuie obligatoriu semnat si stampilat de de avocat/la spezta de mediator
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
ContSters267790, utilizator
Buna seara,

Domnilor si doamnelor avocati si consilieri juridici, legile care reglementeaza medierea, sunt publice, aveti acces la ele sa le cititi si sa le studiati. Procedura elaborata de Consiliul de Mediere privind procesul de informare o gasiti afisata pe cmediere.ro
Mai mult decat ce se regaseste in acele acte normative nu stim nici noi!
1. adica reclamanrul meu aflat la puscarie nu se informeaza?
2. daca nu vine duba la citarea debitorului meu aflat la puscarie de catre mediator...merge mediatorul la puscarie ,,,sa-l informeze:D?

cum adica nu stiti??? eu daca intalnesc un astfel de caz o sa solicit o hatrie cu certificare de fapte...adica cum ca nu stiti....
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
ContSters267790, utilizator
Peruschi a scris:

Mai mult decat ce se regaseste in acele acte normative nu stim nici noi!

Bun. Daca nu stiti nimic mai mult decat ceea ce se regaseste (sic!) in actele normative credeti-ne pe noi, avocatii, specialisti in drept si mai ales specialisti in descurcat incurcaturi juridice: In forma actuala de reglementare obligativitatea informarii cu privire la mediere e o tampenie maaaaare, maaaare, mai maaare decat China ori decat pata lui Jupiter ... ceva incomensurabil.

Am gasit o groapa in lege, domnule presedinte!
un coleg inteligent si mucalit

Ei bine, reglementarile cu privire la obligativitatea medierii nu au doar cateva gropi ci uriase cratere martiene in care se vor irosi banii, nervii si timpul contribuabililor.
Daca credeti ca sunt "antimediere" ori ca ma tem sa nu-mi pierd clientela o sa va rog sa meditati la urmatorul exemplu:
Una este sa sfatuiesti si sa indemni tinerii sa mearga la facultate si alta este sa-i obligi sub sanctiunea unei amenzi ori sub sanctiunea respingerii cererii de angajare ca inainte de a se angaja undeva sa fie obligati sa se informeze cu privire la avantajele studiilor universitare.
Daca e atat de buna, atat de simpla si atat de necostisitoare de ce e obligatorie?
alt coleg, la fel de inteligent si mucalit ca primul.

Ca de obicei, milikka vine cu exemple extraordinar de rare si pentru a-i da un motiv de bucurie pe ziua de astazi: informarea nu mai este obligatorie pentru procesele din sfera penala pana la adoptarea noului cod de procedura penala! Si ca sa va raspund punctual la intrebare, in practica mediatorul merge la puscarie in vederea informarii reclamantului: eu am facut asta pana acum!

@u.b.i.k:
1. Nu am motive sa va cred pe dumneavoastra pentru simplul motiv ca sunteti avocat! Asa cum dumneavoastra aveti dreptul de a interpreta legea, am si eu dreptul de a o interpreta. Ca nu imi convine mie, sau dumneavoastra, cum o interpretam, asta este alta mancare de peste! Eu am scris postul pe care l-ati comentat, pentru ca sunt 18 pagini cu intrebari din partea avocatilor si a consilierilor juridici, intrebari la care gaseau raspunsul doar lecturand legea medierii o singura data!

2. Daca fiecare isi face treaba asa cum trebuie, credeti-ma pe cuvant ca nu se va irosi nici timpul si nici banii contribuabilului. Ba din contra, contribuabilul poatea avea surpriza sa economiseasca bani, timp, stres rezolvand litigiul prin mediere! Procedura pe care o recomand si dumneavoastra, daca vreti sa aveti clienti fericiti, multumiti si recunoscatori!
. In conditiile date obligatia de informare mareste costurile justitiabililor asa ca....gresiti domnule mediator si nici nu mai simt nevoia sa argumentez!
Mediarea poate avea in anumite cazuri avantaje dar aici vorbim despre obligatia de informare si asta este impusa justitiabililor prin lege!
Care este scopul? Cititi preambulul OG 4/2013 si veti vedea cum obiectul profesiei dumneavoastra este popularizata pe timpul si pe banii contribuabilului.

Asta o spune cineva care a apelat si la mediere recomandant clientului aceasta procedura pentru ca particularitatile spetei se pretau la acest mod de rezolvare.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
viorell2004, utilizator

Alte discuții în legătură

De la data de 1 august informarea asupra avantajelor medierii devine obligatorie Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator În vederea înţelegerii cu claritate de către justiţiabili a aspectelot ce privesc procedura de informare, respectiv momentul în care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)