avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Codul de procedurã civilã versus Legea medierii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Codul de procedurã civilã versus Legea medierii

declaratia pe proprie raspundere, AUTENTICA SI ANTERIOARA, a partii care doreste sa inceapa un proces cum ca s-a informat despre mediere este suficienta pentru a preintampina o eventuala 'inadmisibilitate'?

sau e ca in cazul recursului pe noul cod de procedura ..trebuie obligatoriu semnat si stampilat de de avocat/la spezta de mediator
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
ContSters267790, utilizator
Un om care-si atribuie anumite calitati trebuie sa aprecieze si ironia atunci cand aceasta este folosita pentru a scoate la lumina adevarul. Parca Socrate excela in aceasta stiinta, care spunea: " Ceea ce stiu este ca nu stiu nimic", criticandu-i pe cei care se credeau alfa si omega in ale cunosterii iar cand nu stiuau ceva nu recunoasteau. Un mediator si orice alt profesionist cu atat mai mult trebuie sa aprecieze aceasta avand in vedere ca pe acest forum ne aflam intr-o dezbatere si nu trebuie sa luam lucrurile atat de personal!
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
viorell2004, utilizator
Peruschi a scris:
In tarile din vest se recurge des la aceasta solutie, in SUA 80% dintre conflicte se sting la mediator. Ei poate sunt un pic mai educati decat noi in aceasta privinta.

Sincer, acuma, pe mine ma enerveaza exemplele astea. E ca si cum copilul imi vine acasa cu 4 in teza la matematica si imi spune ca jumate din clasa a luat tot 4. Nu-l intereseaza ca el este de vina ci ca e fericit ca mai sunt si altii ca el.
Chiar nu ma intereseaza medierea din SUA, ma intereseaza legea de la noi si masura in care este ea buna sau rea sau cum ar trebui sa fie.

Noi am incercat sa semnalam anumite anormalitati din lege si, de ce nu, inutilitati.

medieribucuresti a scris:
veti introduce o clauza de a fi imputernicit/a sa participati si la sedinta de informare.

Domnilor, mie mi se pare inutil ca un mediator-reclamant si un avocat-reprezentant sa mearga la o sedinta de informare privind avantajele medierii.
In primul caz, as considera ca respectivul mediator a facut tot posibilul, el ca persoana, sa nu ajunga in instanta, tocmai pentru ca acesta cunoaste avantajele medierii.
In cel de-al doilea caz, consider cel putin ciudata reprezentarea in conditiile in care eu ca avocat i-am explicat deja clientului avantajele sau dezavantele initierii unui proces si mai si sunt obligata sa ma duc la o astfel de sedinta care nu-mi spune nimic in plus fata de ceea ce deja stiam.

In conditiile astea, nu pare ca sedinta respectiva este o simpla formalitate care va ocupa dvs. timpul in mod incorect?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
am un debitor care e la puscarie...
daca-l chem la mediere, urmare a adresei de citare la mediere or sa-l aduca astia?!
gandeam ca ma pot trezi cu o " casare cu trimitere la mediator" in situatia in care debitorul ar fi dorit medierea iar 'astia' nu l-au adus sa ne mediem la ora fixata de mediator
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
ContSters267790, utilizator
milikka a scris:

am un debitor care e la puscarie...
daca-l chem la mediere, urmare a adresei de citare la mediere or sa-l aduca astia?!
gandeam ca ma pot trezi cu o " casare cu trimitere la mediator" in situatia in care debitorul ar fi dorit medierea iar 'astia' nu l-au adus sa ne mediem la ora fixata de mediator

=D>
E bine totusi ca debitorul are domiciliul cunoscut. Ce ne facem insa daca paratul are domiciliul necunoscut? Il va cita mediatorul prin publicitate?

[ link extern ]

citarea se poate ....daca mediatorul are certificat orniss

Alte discuții în legătură

De la data de 1 august informarea asupra avantajelor medierii devine obligatorie Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator În vederea înţelegerii cu claritate de către justiţiabili a aspectelot ce privesc procedura de informare, respectiv momentul în care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)