avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Codul de procedurã civilã versus Legea medierii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Codul de procedurã civilã versus Legea medierii

declaratia pe proprie raspundere, AUTENTICA SI ANTERIOARA, a partii care doreste sa inceapa un proces cum ca s-a informat despre mediere este suficienta pentru a preintampina o eventuala 'inadmisibilitate'?

sau e ca in cazul recursului pe noul cod de procedura ..trebuie obligatoriu semnat si stampilat de de avocat/la spezta de mediator
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
ContSters267790, utilizator
Aaaa... am uitat sa precizez. :)

Intrebarea de mai sus era de 100 de puncte, dar posesorii de IQ format din 3 cifre vor fi discriminati in acordarea punctajului.

Castigatorul va fi premiat la Targul de carte de identitate, organizat de evidenta populatiei, cu un volum din lucrarea: "Trage nadejde romane ca spanul de barba si ca ursul de coada."

Premiul de consolare pentru discriminati? Avem, avem! Lucrarea se intituleaza: Doza de manipulare - strategia actiunii cu date diferite.

Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
romascanu, moderator
romascanu a scris:


Intrebare de 100 puncte:

Care va fi rezultatul evaluarii de mai jos!?


Preambulul OG 4/2013

"impunandu-se (se impune) amânarea prevederilor referitoare la sancţiunea inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată, introdusă prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 90/2012... pentru o perioadă necesară evaluării eficacităţii noii sancţiuni, raportat la finalitatea urmărită, şi anume popularizarea şi încurajarea recurgerii la procedura medierii.

Art. VII. - din acelasi OG 4/2013

Articolul III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 90/2012 ...se modifică şi va avea următorul cuprins:

"Art. III. - Dispoziţiile art. 2 alin. (12) din Legea nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator ... referitoare la sancţiunea inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată, se aplică numai proceselor începute după data de 1 august 2013."





1.adica sugerati ca informarea cu privire la mediere e obligatorie cat de cat..sau vb de norma juridica cum ca-i cat de cat ( pe alocuri dilatorie) imperativa ( nu mai stiu daca prohibitiva sau onerativa)


2. rezultatul evaluarii o sa fie bun ..si orice exceptie de inadmisibilitate ulterioara datei de 31 iulie este sub conditie

3.comitetul o sa stabileasca

Adica se face experienta "pe viu" !
Orice experienta (privind oamenii) are nevoie de cobai...
Fac si eu ca Adalbert:
Intrebare: Am un client din Hong Kong (spre exemplu), nu este in Romania si are calitatea de reclamant in cererea pe care o introduce in instanta. Cum participa la sedinta de informare?

Alte discuții în legătură

De la data de 1 august informarea asupra avantajelor medierii devine obligatorie Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator În vederea înţelegerii cu claritate de către justiţiabili a aspectelot ce privesc procedura de informare, respectiv momentul în care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)