Peruschi a scris:
Extras din lg 192/2006: Art. 49. - Termenul de prescripţie a dreptului la acţiune pentru dreptul litigios supus medierii se suspendă începând cu data semnării contractului de mediere, până la închiderea procedurii de mediere în oricare dintre modurile prevăzute de prezenta lege. => cred ca nu mai are rost sa invocam termenele de prescriptie in aceste cazuri!
romascanu a scris:
Se suspenda, se suspenda, dar de cand? Termenul de prescriptie (...) se suspenda incepand cu data semnarii contractului de mediere.
Tiiiii! Uite ce idée minunata i-ati dat unui angajator pe care il cunosc. E dat in judecata de unii salariati si pe punctul de a fi dat in judecata de altii pentru un spor lunar pe care nu l-a acordat niciodata (de vechime).Stie ca procesele sunt pierdute de pe masa, odata ce neregula s-a constatat in prima cauza. Batalia se poarta numai pe sume, respectiv sporul din ultimii 3 ani… Pentru angajator, orice luna care trece fara ca actiunea sa poarte stampila ca a fost introdusa la tribunal este o reusita(o luna ori zeci de salariati face o suma importanta). Pana acum miza pe faptul ca un reclamant nu aduna intr-o luna bani de avocat si de expertiza contabila. Ce bine de el ca a mai aparut si chestia asta cu medierea!
De cand ziceati ca se aplica?
Va fi si mai bine de el cand reclamantul nu are avocat (sunt cativa care incearca fara avocat, folosind ca model actiunile déjà admise), si nu stie de obligatia de informare cu privire la mediere. Va dati seama ca are o sansa sa se respinga actiunea ca inadmisibila,si angajatorul mai castiga cateva luni (daca n-o iesi cu totul din termen). Poate unii nici nu mai incearca a doua oara, crezand ca au pierdut pe fond si ca angajatorul a corupt judecatorul sau ca avocatul colegilor era “mult prea smecher”. Fain.
Uitai sa va spun ca angajatorul nu are nici imputernicirea actionarilor sai, nici dorinta, nici bani sa incheie tranzactii sau acorduri in afara instantei.