romascanu a scris:
V-am acordat o recomandare domnule @mediatorbucuresti. (cred ca ati observat).
Si n-ar fi fost singura daca politica acestui forum ar fi permis recomandarea aceleiasi persoane la intervale mai scurte de timp.
Daca LEGEA ar contine ceea ce VEDETI dvs in ea, ar minunat, nemaipomenit etc.
Dar nu e asa. Si nu aveti nicio vina pentru faptul ca dvs. (absolvent de ASE) nu reusiti sa vedeti ceea ce eu (practician al dreptului) vad dincolo de aparente, prin corelarea unor texte de lege (sau, dimpotriva, observand ca nu sunt deloc corelate textele din legea medierii cu altele, desi se zice ca urgenta OUG 90/2012 ar fi venit din necesitatea unor corelarii. Serios!?).
Bine ar fi, daca ar fi vorba doar de un drum in plus de 30 de minute, dar ...
Eu vad cum sa ramana un om concediat (desi decizia lui de concediere este nula) din pricina faptului ca s-a dus cu buna credinta sa medieze litigiul si dvs. cu aceeasi buna-credinta v-ati facut treaba.
Am observat si multumesc pentru recomandare. Personal si eu consider ca sunteti un bun profesionist atunci cand faceti comentarii scurte si la obiect si nu doriti sa fiti ironica si acida cu orice pret. Pe de alta parte nu pot sa va acuz: spiritul Dvs razboinic (probabil deformatie profesionala) coroborat cu talentul literar pe care l-am remarcat de la inceput poate naste o tentatie de a va lupta pentru ideile Dvs cu toate mijloacele si pe toate caile.
Din pacate legea de care discutam (respectiv modificarile din 2012 si 2013) nu este chiar minunata (nu am spus asta niciodata) , este incalcita, greu de interpretat si aplicat, dar este o lege pe care ori o respectam ori incercam sa o imbunatatim. In plus, nu pot fi acuzati mediatorii sau procedura de mediere in general pentru o lege data de parlament si/sau guvern. Personal consider ca modificarea din 2012 a facut un deserviciu medierii prin introducerea exceptiei privind returnarea taxelor de timbru in anumite spete concomitent cu introducerea unei obligatii de a presta munca in folosul comunitatii. Ce s-ar fi intamplat daca sedinta de informare era platita sau, mai mult, se introducea obligativitatea medierii in anumite cauze?
Va multumesc ca mi-ati studiat cv-ul, acest lucru dovedeste ca va faceti bine meseria si va sustineti argumentele doar pe baza de documente si probe.
Referitor la omul concediat exista mai multe variante:
- Daca ajunge cu conflictul in instanta, Dvs veti dovedi ca decizia e nula si il veti trimite inapoi la job. Insa relatiile sunt deja deteriorate, fostul sef il va teroiriza psihic , ii va face viata un calvar il va umili, pe perioada procesului va sta cu emotie daca va reveni acolo sau trebuie sa isi gaseasca alt loc de munca etc
- Daca va ajunge la mediator sunt infinit mai multe variante (ex):
- sa ajunga la o intelegere cu angajatorul sa ii acorde 3 luni de gratie astfel incat sa isi poata gasi un job
- sa faca o intelegere prin care sa fie mutat in alt departament/ alt post
- sa se intre pe firul neintelegerii, sa se gaseasca cauza conflictului si sa se revina asupra deciziei
- angajatorul sa il sprijine in gasirea unui alt job prin relatiile de afaceri pe care le are, furnizori, clienti, etc
- sa ii ofere salarii compensatorii o perioada de timp
- sa intre intr-un concediu cu/fara plata o perioada limitata pana la luarea unei decizii definitive
- angajatorul sa ii asigure finantarea pentru un curs de recalificare profesionala
- angajatul sa isi accepte eroarea (daca est cazul) si sa isi utilizeze energiile prin gasirea unui alt job decat sa cheltuiasca bani si timp in tribunale