avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Codul de procedurã civilã versus Legea medierii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Codul de procedurã civilã versus Legea medierii

declaratia pe proprie raspundere, AUTENTICA SI ANTERIOARA, a partii care doreste sa inceapa un proces cum ca s-a informat despre mediere este suficienta pentru a preintampina o eventuala 'inadmisibilitate'?

sau e ca in cazul recursului pe noul cod de procedura ..trebuie obligatoriu semnat si stampilat de de avocat/la spezta de mediator
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
ContSters267790, utilizator
:happy:
nu sunt...zic si eu..
Peruschi a scris:

Domnule milikka: daca tot credeti ca sunteti un fin cunoscator al dreptului, atunci ar trebui sa stiti faptul ca unul dintre principiile importante ale dreptului este faptul ca vointa partilor este mai presus de lege! Care sunt acele acte care vor fi viciate? Dati-mi exemple concrete! In acordul de mediere se trece strict intelegerea partilor!


adica tranzactia?????????????????????????????????????????????????????


am glumit cum ca tranzactia ar fi egala sau mai putin... decat acordul de mediere,,:D
acordul de mediere e mai putin dar poate primi data cER-TA de la avocat, in timp ce tranzactia poate fi prezentata DOAR SPRE AUTENTIFICARE
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
ContSters267790, utilizator
Conform Codului Civil: Art. 2.267. - (1) Tranzacţia este contractul prin care părţile previn sau sting un litigiu, inclusiv în faza executării silite, prin concesii sau renunţări reciproce la drepturi ori prin transferul unor drepturi de la una la cealaltă.
(2) Prin tranzacţie se pot naşte, modifica sau stinge raporturi juridice diferite de cele ce fac obiectul litigiului dintre părţi.

Este vointa partilor! Ce anume poate fi viciat aici?
Tranzactia nu se prezinta spre autentificare, ci este constata prin hotarare judecatoareasca in camera de consiliu in baza acordului de mediere semnat dintre parti! (termenul este de 30 de zile calendaristice).
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
Peruschi a scris:


Tranzactia nu se prezinta spre autentificare, ci este constata prin hotarare judecatoareasca in camera de consiliu in baza acordului de mediere semnat dintre parti! (termenul este de 30 de zile calendaristice).


:happy:

este,,,,,


eu ma amuz, insa este, evident , tragic, ca niste oameni care nu inteleg un limbaj juridic sunt autorizati sa propuna solutii juridice...
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
ContSters267790, utilizator
Si imi pastrez propunerea pentru forumistul milikka, caci vad in continuare ca persista in greseala, subliniez mediatorul nu propune nimic, nici juridic, nici omeneste, nici moral ! Faciliteaza comunicarea, solutia, indiferent de natura ei APARTINE PARTILOR !

Alte discuții în legătură

De la data de 1 august informarea asupra avantajelor medierii devine obligatorie Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator În vederea înţelegerii cu claritate de către justiţiabili a aspectelot ce privesc procedura de informare, respectiv momentul în care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)