Martonze a scris:
D-le Peruschi, este corect ce spuneti.
Reclamantul va trebui sa faca imputernicirea la un notar de acolo sau la cea mai apropiata ambasada (sau consulat), sa faca traduceri autorizate, apoi avocatul sa se prezinte la dvs.
Curata simplificare a procedurii de impartire a dreptatii pentru reclamant... :sorry:
Procedura nu este asa! Avocatul ii transmite imputernicirea, in limba romana, din Romania, clientului, acesta o printeaza, merge la notar cu ea, o semneaza in fata notarului, iar acesta o autentifica!
Sau: imputernicirea poate fi facuta direct in limba engleza!
Am avut nevoie de astfel de imputerniciri, de la actionari straini, pentru a putea semna hotariri aga in locul lor, si imputernicirea a fost acceptata, si de catre ONRC, si de catre alte institutii ale statului!
Sau: in contractul de reprezentare juridica, ma gandesc ca se poate insera o clauza, de tipul ca "avocatul poate lua decizii in numele clientului" (nu cunosc procedura, pentru ca nu am lucrat pana acum cu astfel de contracte).
Posibilitatile sunt infinite! Toata lumea porneste de la premiza ca reclamantul ajunge in instanta, poate acesta este de acord si doreste sa solutioneze conflictul prin mediere. In tarile din vest se recurge des la aceasta solutie, in SUA 80% dintre conflicte se sting la mediator. Ei poate sunt un pic mai educati decat noi in aceasta privinta. La noi, sincer va spun, nu inteleg pornirea avocatilor impotriva medierii, cu atat mai mult cu cat unii formuleaza puncte de vedere oficiale, din care reiese clar ca nici macar nu s-au obosit sa citeasca legea (si nu ma refer doar la consultantii de pe acest site).
@viorell2004: mediatorii nu fac comisie rogatorie, pentru ca ei nu administreaza probe!