avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Codul de procedurã civilã versus Legea medierii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Codul de procedurã civilã versus Legea medierii

declaratia pe proprie raspundere, AUTENTICA SI ANTERIOARA, a partii care doreste sa inceapa un proces cum ca s-a informat despre mediere este suficienta pentru a preintampina o eventuala 'inadmisibilitate'?

sau e ca in cazul recursului pe noul cod de procedura ..trebuie obligatoriu semnat si stampilat de de avocat/la spezta de mediator
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
ContSters267790, utilizator
E bine totusi ca debitorul are domiciliul cunoscut. Ce ne facem insa daca paratul are domiciliul necunoscut? Il va cita mediatorul prin publicitate?

Mai interesant este inversul problemei mele, daca pot sa spun asa. Este de acord mediatorul ca pe banii lui sa citeze paratul in Hong Kong?

Nu de alta... dar nu este nici un regulament de aplicare al...
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
GabrielaA a scris:

medieribucuresti a scris:
veti introduce o clauza de a fi imputernicit/a sa participati si la sedinta de informare.

Domnilor, mie mi se pare inutil ca un mediator-reclamant si un avocat-reprezentant sa mearga la o sedinta de informare privind avantajele medierii.
In primul caz, as considera ca respectivul mediator a facut tot posibilul, el ca persoana, sa nu ajunga in instanta, tocmai pentru ca acesta cunoaste avantajele medierii.
In cel de-al doilea caz, consider cel putin ciudata reprezentarea in conditiile in care eu ca avocat i-am explicat deja clientului avantajele sau dezavantele initierii unui proces si mai si sunt obligata sa ma duc la o astfel de sedinta care nu-mi spune nimic in plus fata de ceea ce deja stiam.

In conditiile astea, nu pare ca sedinta respectiva este o simpla formalitate care va ocupa dvs. timpul in mod incorect?

Raspunsul era teoretic la o intrebare absolut teoretica. Daca Dvs nu v-ati deplasat in Hong Kong sa semnati contractul de reprezentare probabil ca ati facut-o in Romania. In consecinta cat timp a fost in Romania persoana respectiva avea timpul necesar sa participe si la acea sedinta de informare. Cu Dvs ca avocat cu siguranta era doar o formalitate deoarece e clar ca nu aveati interesul ca partile sa se impace. Solutia data era propusa doar ca sa nu blocam accesul Dlui din HK la justitia din Romania. Asa cum ne-am obisnuit toate exemplele impotriva medierii sunt complet exagerate si punctuale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator
Înca nu a explicat nici un madiator concret cum poate fi sedinta de informare gratuita, sub toate aspectele ce presupun sedinta de informare .

Si, care este raspunderea mediatorului in raport de actul sau de mediere, rezultatul medierii daca e lovit de nulitate relativa sau absoluta din culpa sa .- culpa sa fiind generata de n situatii .

Sa disutam concret .
LEX PROFESIONAL CONSULTING, Consilier juridic
Este posibil ca mediatorul sa nu va elibereze certificatul de atestare a informarii daca constata ca nu ati inteles avantajele medierii !!!?:spam:
Si cum e gratuit.... va mai cheama la cateva sedinte de informare pana aprofundati!!:hammer:
viorell2004, utilizator
eh...haida de....e o reglementare si ne supunemB-)
altfel informarea poate fi facuta prin reprezentant?
reprezentantul poate participa si la mediere si la etapele urmatoare in eventualitatea in care acordul de mediere nu se finalizeaza cu o intelegere?

Alte discuții în legătură

De la data de 1 august informarea asupra avantajelor medierii devine obligatorie Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator În vederea înţelegerii cu claritate de către justiţiabili a aspectelot ce privesc procedura de informare, respectiv momentul în care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)