avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Codul de procedurã civilã versus Legea medierii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Codul de procedurã civilã versus Legea medierii

declaratia pe proprie raspundere, AUTENTICA SI ANTERIOARA, a partii care doreste sa inceapa un proces cum ca s-a informat despre mediere este suficienta pentru a preintampina o eventuala 'inadmisibilitate'?

sau e ca in cazul recursului pe noul cod de procedura ..trebuie obligatoriu semnat si stampilat de de avocat/la spezta de mediator
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
ContSters267790, utilizator
foarte interesant punctul dvs de vedere.
in ceea ce ma priveste, referitor la sedinta de informare privind avantajele medierii, respect dispozitiile pe care le-am enuntat mai sus, cu scopul popularizarii acestei modalitati de solutionare a conflictelor. si cam atat.
va doresc toate cele bune.
Catre: "Cocadanandrei".
Fiind obligat la informarea cu privire la avantajele medierii in vederea initierii unui litigiu va comunic din experienta ( deja) ca meditorii isi asuma obligatia de a convoca cealalta parte contra cost ( se percepe intre 30 si 100 lei) . Mi-AU TREBUIT 3 ORE PENTRU A GASII UN MEDIATOR PREDISPUS SA INREGISTREZE CEREREA SI SA DEA CURS PROCEDURII DE INFORMARE CU ASUMAREA CONVOCARII CELEILALTE PARTI LA SEDINTA DE INFORMARE.( dupa ce am contactat aprox. 6-7 mediatori).
In speta mediatorul avea si calitatea de avocat . Daca constatat ca dupa informare celalata parte va avea ca avocat chiar pe mediatorul care mi-a eliberat certificatul ?!!!!
Conchid si realizez ca aceasta obligatie de informare in care mediatorul are si calitatea de avocat sau mediatorul este in colaborare cu alte forme de exercitare a profesiei de avocat va crea probleme inclusiv de deontologie profesionala pentru ambele categorii .
Dupa umila mea parere, art. 60 ind 1 din legea medierii a creat o situatie improprie ca sa nu spun altceva, care in pratica se va dovedii ca afecteaza interesele justitiabililor.
Cat despre gratuitate, din moment ce sunt necesare cheltuieli cu convocare partii adverse si alocarea de timp necesar deplasarii la mediator ..... las la aprecierea legiuitorului care sa dispuna pana la 01.08.2013 conform preambulului justificativ al OUG 4/2013.
De o mare inutilitate gasesc convocarea celeilalte parti la sedinta de informare , obligatia legala fiind doar pentru reclamant.
Si toate astea de dragul popularizarii procedurii de mediere. Ma tem ca efectul va fi cel contrar!
nu neg lacunele legislative si nici nu contest faptul ca sustinerile dvs corespund realitatii.
tin sa precizez ca vorbesc in nume propriu, iar postarile mele se relationeaza strict cu modul in care inteleg sa-mi organizez propria activitate si nimic mai mult.
cocadanandrei a scris:

foarte interesant punctul dvs de vedere.

Cu alte cuvinte "noi nu avem logica dar este foarte interesant punctul de vedere al unor oameni care sustin ca exista inca asa ceva" si "oricum, nu ne pasa de logica pentru ca legea e de partea noastra."
:foottap:
Asta stiam deja.
cred ca mergeti putin cam departe cu interpretarile in ceea ce ma priveste, dar va doresc o zi buna!

Alte discuții în legătură

De la data de 1 august informarea asupra avantajelor medierii devine obligatorie Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator În vederea înţelegerii cu claritate de către justiţiabili a aspectelot ce privesc procedura de informare, respectiv momentul în care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)