avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorþ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorþ

Doresc să înaintez divorţul de concubina mea, menţionînd că nu sunt casătorit legal, motivul necompatibilitate, neînţelegeri repetate şi altele. În urma concubinajului [1 an si 8 luni] a rezultat un copil, acum în vîrstă de 1 an şi 3 luni care vreau să fie încrediţat mie,tatălui. Apartamentul care stăm acum este cumpărat de mine, pe numele meu precum şi mobila ea avînd numai îmbrăcăminte şi unele lucruri. Rog a mă informa care este procedura de divorţ şi ce şanse am să obţin copilul. DAN
Nu pot sa-ti dau decat dreptate, in cel mai absolut mod... Partea psihologica nu lipseste niciodata dintr-o consultatie privind problemele de familie, divorturi, incredintari etc... Mi se pare domeniul in care se consuma cele mai multe energii si se bat, deseori inutil, cum ai spus si tu, cele mai inversunate orgolii.
Mi se pare frumoasa experienta ta, vreau si eu una asa... :(( Te invidiez...
Cu tot respectul, nu am scris in acest forum pentru consiliere psihologica. Am suficienti prieteni care sa-mi spuna daca sunt confuza sau nu, in plus... vorbiti in necunoastinta de cauza ... si uneori poate raniti, la urma urmei, drumul spre iad e pavat cu bine intentii nu?
Cu toate astea, nu am primit nici un sfat la obiect in concordanta cu ce am intrebat, si a trebuit sa aflu din alta parte ca imi trebuie martor .. sau martor comun, care sa demonstreze ca e imposibila convietuirea.
Nu mi-ati spus cam cat ar dura? Cel mai scurt timp si cel ma lung timp, in cazul in care mi-ar pune bete-n roate, pentru ca, asa e, un barbat cu orgoliul ranit este foarte periculos, nu conteaza ca el a fost cel care, la prima problemuta dintre noi a fugit repede la mama.
Nu mi-ati spus cat costa, aproximativ.
Daca ma reprezint singura, probabil in cerere trebuie sa mentionez ceva de genul "conform codului familiei nr, articol, aliniat". Nu am timp sa stau sa studiez legi acum, de asta as dori un avocat.
Vreau doar sa se termine repede, ieri daca se poate, si sunt pregatita sa platesc taxa de urgenta, de urgentare, orice.
Nu banii, si nu inima ranita sau suferinta e problema mea, ci timpul meu care pentru mine e pretios.

P.S. Sunt fericita, chiar sunt fericita! Simt ca stralucesc pe interior :)
Numai bine
Apreciez raspunsul dumneavoastra "romascanu"! Multumesc
Puteti totusi sa fiti mai concret(a)?
Ce inscris, ce martori, e cerere tip?

Numai bine
Sa inteleg ca e gresit spus "Judecatoria Bucuresti"?
Pe site-ul just. ro sint adresele judecatoriilor din fiecare oras, dar la Bucuresti e curtea de apel sau tribunal.
Oricum, va trebui sa ma prezint in str. Danielopol 2-4 nu-i asa?

Numai bine
Despre faptul ca sunt necesari MARTORI pentru dovedirea cererii de divort v-am spus deja in primul meu raspuns.
Daca se solicita divortul din culpa celuilalt sot sunt necesari 2 martori care sa insire niste bla-bla-uri din care sa rezulte de ce nu va intelegeti si de ce cred ei ca nu mai este posibila continuarea casatoriei.
Daca se solicita divortul din culpa comuna este suficient 1 martor comun (martor propus de ambele parti).
CULPA nu mai are importanta astazi, in materie de divort. Ea a ramas, si va ramane, doar o chestiune de orgoliu absurd. (cu o singura exceptie, daca din dezbateri rezulta doar vina reclamantului, cererea nu se admite, daca paratul nu a facut si el cerere de divort).

ACUM NU MA REFER LA DVS - vorbesc in general (pentru toti cei care vor citi acest topic). In loc sa ceara un divort din culpa comuna si sa roage judecatorul sa pronunte o hotarare NEMOTIVATA, oamenii se ambitioneaza si-si spala rufele in public. Uita ca fiul sau fiica lor nu va avea toata viata 2 ani si ca poate va veni o vreme cand copilul se va face mare si va gasi acasa in sertar horararea de divort a parintilor, si ce va afla de acolo??? ca mama a fost vreo curva si tata un betiv....si alte asemenea motive, de multe ori inventate doar de dragul acestei CULPE care nu serveste la nimic.... nimic altceva decat satisfacerea momentana a unui orgoliu - "el/ea a fost singurul vinovat".

REVENIND la DVS.
Nu stiu unde locuiti ca sa va spun concret unde sa cautati cererea depusa de sot sau sa depuneti dvs cererea.
Divortul se judeca de judecatoria ultimului domiciliu comun (nu conteaza ce scrie pe buletin - conteaza locul unde locuiti efectiv impreuna). Daca nu ati avut domiciliu comun, cererea se depune la judecatoria domiciliului paratului.
Pe harta care v-a aparut pe www just.ro , dati clik pe Bucuresti. O sa apara acolo nu numai Cutea de Apel, ci si TOATE cele 6 judecatorii de sector. Dati clic pe "dosare" si introduceti numele dvs. drept criteriu de cautare.

Nu exista cerere TIP pentru divort, pentru ca nu exista divorturi tip. Fiecare are povestea lui. Aceasta poveste se expune in MOTIVELE cererii de chemare in judecata. O puteti redacta singura sau puteti apela la un avocat care sa "imbrace juridic" povestea dvs.

Ceea ce eu si AVLIL incercam sa spunem mai sus este ca, inevitabil, atunci cand clientii ne spun povestea lor, pentru a le putea motiva cererea, si pentru ca suntem inainte de toate OAMENI (avocatul nu e doar o masinarie de stiut legi) ne implicam in povestea lor. Nici nu va imaginati de cate ori clientii ne spun lucruri despre care afirma ca nu le-au povestit nici celor mai apropiati prieteni ai lor. In astfel de momente oamenii simt nevoia sa vorbeasca....si UNII dintre noi, avocati, simtim nevoia sa ne exprimam parerea, sa le dam sfaturi ...sa le zicem prietenesti...(daca cuvantul phihogice nu va place) care nu au legatura cu avocatura. Credeti ca noi suntem facuti din piatra? Sunt si eu femeie, femeie divortata, recasatorita...Departe de mine gandul de a va fi trimis la vreo consiliere psihologica...

A! Am uitat de inscrisuri. (desi v-am spus despre ele, in general, si in primul raspuns). Primul inscris este chiar certificatul de casatorie, care trebuie depus la dosar in original. In afar de acesta, orice act, adeverinta, bucata de hartie, biletel, prin care doriti sa dovediti ceva (in functie de povestea dvs.) intra in categoria inscrisurilor ca element probator.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2007
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Citatie pentru divort radu69 radu69 In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Metoda divort ContSters61499 ContSters61499 Buna ziua. Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)