Doresc să înaintez divorţul de concubina mea, menţionînd că nu sunt casătorit legal, motivul necompatibilitate, neînţelegeri repetate şi altele. În urma concubinajului [1 an si 8 luni] a rezultat un copil, acum în vîrstă de 1 an şi 3 luni care vreau să fie încrediţat mie,tatălui. Apartamentul care stăm acum este cumpărat de mine, pe numele meu precum şi mobila ea avînd numai îmbrăcăminte şi unele lucruri. Rog a mă informa care este procedura de divorţ şi ce şanse am să obţin copilul. DAN
Buna, am si eu o intrebare la care sper sa-mi raspunda un avocat. Am un prieten care s-a casatorit in Italia(cu o italianca) acum 1 an,iar acum sunt in divort de cateva luni, am inteles ca daca ar continua procesul de divort in tara (Romania)divortul s-ar putea pronunta mai repede. Nu sunt foarte sigura de cele ce am auzit de aceea doresc o lamurire.Se poate asa ceva..sa termini divortul in tara?..cam de acte si proceduri ar fi nevoie pentru asta..si cam cat ar dura..Trebuie sa se prezinte el neaparat (avand in vedere ca acum este in Italia)..sau se poate si prin avocatul din Romania. Va rog din suflet sa-mi raspundeti.Va multumesc
Nu se incepe un divort intr-o tara si se termina in alta, decat daca se declina competenta...
Aici se poate incepe altul. Dar sotul trebuie sa fie prezent personal la depunerea cererii si apoi pe parcursul procesului.
1.Cum decurg lucrurile in cazul unui divort? Cum se procedeaza dupa primirea citatiei acasa? Partajul poate fi facut dupa divort sau trebuie clarificat in timpul desfasurarii acestuia?
As dori cateva informatii deoarece sotul meu cred ca a depus actele de divort.
2.Cum se procedeaza in cazul in care avem un apartament si o masina cu credit? Eu sunt dispusa sa renunt la aprtament, cu despagubire, dar cum fac sa ies si din actele bancii, pentru ca o mare parte din bani sunt luati de la banca. Exista alta solutie in afara de vanzarea apartamentului?
Multumesc.
Daca sunteti de acord cu divortul si nu aveti copii minori, daca aveti mai mult de un an de la casatorie, puteti divorta chiar de la primul termen de judecata din culpa comuna (cu audierea unui martor) sau, mai usor, reclamantul modificandu-si cererea in sensul ca doreste sa divortati prin acord (fara martori, doar prin consimtamantul partilor).
Tot la primul termen puteti rezolva si problema partajului incheind o tranzactie cu sotul cu privire la bunuri.
Sulta se poate plati si in rate, daca va intelegeti astfel si treceri acest lucru in contractul de tranzactie.
Citatie pentru divort
radu69
In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)
Metoda divort
ContSters61499
Buna ziua.
Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)