Doresc să înaintez divorţul de concubina mea, menţionînd că nu sunt casătorit legal, motivul necompatibilitate, neînţelegeri repetate şi altele. În urma concubinajului [1 an si 8 luni] a rezultat un copil, acum în vîrstă de 1 an şi 3 luni care vreau să fie încrediţat mie,tatălui. Apartamentul care stăm acum este cumpărat de mine, pe numele meu precum şi mobila ea avînd numai îmbrăcăminte şi unele lucruri. Rog a mă informa care este procedura de divorţ şi ce şanse am să obţin copilul. DAN
dupa o discutie matura cu sotul meu, acesta e de acord acum sa-mi lase copilul numele si ne-am inteles si in privinta pensiei alimentare...
ce anume trebuie sa faca daca el a depus deja actiunea cu motivatii care ma intristeaza mult:poate s-o anuleze si sa faca o alta actiune? putem sa motivam cererea prin lipsa de comunicare si afectiune si sa semnam amandoi fara alte amanunte urate?
daca poate cineva sa ma lamureasca, multumesc mult
Nu se poate anula si nici rescrie actiunea de divort.
Ce puteti face insa, e cererea de a se pronunta hotararea fara motivare, conform art.617 alin.2 Cod procedura civila:
"Hotararea prin care se pronunta divortul nu se va motiva, daca ambele parti solicita instantei aceasta."
inteleg ca nu se poate anula dar si-o poate retrage, nu? ca si cum s-ar fi razgandit...si apoi sa introducem o noua actiune de divort din culpa comuna...el si-a schimbat cererile, imi lasa copilul, numele...n-as vrea sa ramana aceasta fiindca banuiesc ca trebuie sa fac intampinare si sa neg toate minciunile alea despre mine...
multumesc mult
Da, se poate... dar mai dureaza... isi poate modifica actiunea insa... Ca sa nu dureze mult pana introduceti alta, pana va da termen...
Evident, depinde mult si de ce anume doriti, cat de rapede sau nu doriti sa incheiati casatoria...
Va recomand un avocat, macar unul, v-ar lamuri privitor la ceea ce inseamna un divort, ce presupune, ce inseamna motivarea, cum sa faceti sa nu fie urat in instanta, sa aveti martori decenti...
Va rog sa am ajutati si pe mine cu niste informatii despre divortul de comun acor pt ca nu stiu ce cerere trebuie sa depun si daca pot sa o depun singura sau nu?
Si inca ceva daca am primit cadou de la socra mobila si coltarul (ea are factura pe numelel ei) poate ea sa vina sa imi ea mobila din casa?
Citatie pentru divort
radu69
In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)
Metoda divort
ContSters61499
Buna ziua.
Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)