avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorþ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorþ

Doresc să înaintez divorţul de concubina mea, menţionînd că nu sunt casătorit legal, motivul necompatibilitate, neînţelegeri repetate şi altele. În urma concubinajului [1 an si 8 luni] a rezultat un copil, acum în vîrstă de 1 an şi 3 luni care vreau să fie încrediţat mie,tatălui. Apartamentul care stăm acum este cumpărat de mine, pe numele meu precum şi mobila ea avînd numai îmbrăcăminte şi unele lucruri. Rog a mă informa care este procedura de divorţ şi ce şanse am să obţin copilul. DAN
buna ziua
sunt casatorita de 3 ani dar sotul meu aste plecat din tara de 2 ani si in acest timp nu am mai avut nici o relatie familiara.am hotarat de comun acord sa divortam.avem un apartament pe numale la amandoi dar sotul nu are nici o pretentie la el.
problema este ca el nu poate veni in tara si imi va trimite o procura notariala ca sa inintez divortul.
intrebarea mea este cat timp va dura divortul si in cat timp dupa se va pronunta sentinta definitiva
daca depun actele pana la sfarsitul acestei luni se poate rezolva pana la vacanta judecatoreasca
iar dupa pronuntarea sentintei definitive dupa cat timp ma voi putea recasatori
va multumesc
M-as mira sa va dea termen atat de repede, pana in vacanta judecatoreasca.
Dar mai stii? Poate aveti noroc.
Va puteti recasatori dupa ce ramane hot. de divort definitiva si irevocabila.
Aveti grija sa nu va programati nunta inainte de terminarea divortului. Am mai vazut persoane care dadeau din colt in colt ca nu se termina divortul si trebuie sa amane nunta.
Dvs. faceti si cerere de partaj, probabil.
Luati legatura cu un avocat.
Depinde de procura, de cui o da...
Ma indoiesc sa se termine asa de repede...
Iar sentinta va mai dura pana se definitiveaza.
Buna ziua,
sunt intr-o situatie disperata si as avea mare nevoie de cateva sfaturi...
sunt casatorita de 8 ani si avem un copilas de 7 ani
sotul meu in urma unor discutii destul de dure pe care le-am avut in urma cu o luna, a luat hotararea sa divorteze si am primit deja citatia pt. divort pe data de 6 iunie...problema e ca eu tin foarte mult la aceasta casnicie si nu-mi doresc sa trecem prin asa ceva si nici copilul sa-si schimbe mediul in care a trait si de care s-a atasat...am citit mult pe aici si imi dau seama ca la prima infatisare pot cere un termen de gandire, nu-i asa? sau sa cer ragaz pt. angajarea unui avocat ceea ce imi da cateva luni in plus pana in sept...
in caz ca nu pot salva aceasta casnicie am cateva intrebari punctuale:
1.sotul meu cere custodia copilului pe motiv ca nu lucrez(desi impreuna am hotarat ca decat sa angajam bona si menajera mai bine ma ocup eu de aceste lucruri), ca nu am o locuinta proprie(desi casa in care locuim am terminat-o de construit anul trecut si mi se pare impropriu sa spuna ca e doar a lui chiar daca a fost facut exclusiv din veniturile sale)...as putea sa pierd copilul din aceasta cauza chiar daca am fost alaturi de el din prima zi in care s-a nascut?
2.daca cer un nou termen de gandire mai trebuie sa fac intampinare>
3.sotul meu tocmai si-a dat demisia si se va concentra exclusiv pe firma lui...in cazul acesta se considera ca nu are venituri stabile chiar daca el castiga f.mult?
4.daca terenul si casa sunt girate la banca .pt o suma mai mica decat valoreaza acestea in realitate, e adevarat ca nu pot primi nimic?
Va multumesc mult ...sunteti niste oameni minunati!
1.pentru a vi se in credinta minorul este necesar sa demonstrati instantei ca aveti venituri suficiente pentru a-l intretine, asadar va trebui sa va gasiti cat mai rapid un loc de munca;
2.va mai trebuie o locuinta pentru minor - poate fi si casa parintilor sau o locuinta inchiriata pe o perioada mai indelungata ((important este sa faceti dovada ca aveti unde sa va duceti cu minorul);
3.obligatoriu trebuie sa faceti intampinare daca doriti in prima faza ca sa pastrati aceasta casatorie; de asemenea, daca doriti minorul, ar fi bine sa faceti si cerere reconventionala prin care sa solicitati incredintarea copilului pentru ca intotdeauna e mai bine sa ataci decat sa te aperi in asemenea situatii; termen pentru impacare nu primiti decat daca e si sotul de acord; puteti primi un termne pentru lipsa de aparare; aveti noroc ca vine vacanta judecatoreasca si al doilea termen este oricum in septembrie;
4. va aduce dovezi in sensul ca obtine venituri din afacerea pe care o desfasoara, nu este in situatia dvs. care nu aveti nici un loc de munca;
5.pentru " a primi ceva" este nevoie de un partaj; partajul se face duce ce hotararea de divort ramane definitiva si irevocabila; o sa primiti o cota-parte din bunurile dobandite in timpul casatoriei.
Lluati legatura cu un avocat, cazul dvs. nu este chiar asa de simplu, incat a fie suficient sa cautati niste informatii generale pe internet.

Alte discuții în legătură

Citatie pentru divort radu69 radu69 In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Metoda divort ContSters61499 ContSters61499 Buna ziua. Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)