avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorþ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorþ

Doresc să înaintez divorţul de concubina mea, menţionînd că nu sunt casătorit legal, motivul necompatibilitate, neînţelegeri repetate şi altele. În urma concubinajului [1 an si 8 luni] a rezultat un copil, acum în vîrstă de 1 an şi 3 luni care vreau să fie încrediţat mie,tatălui. Apartamentul care stăm acum este cumpărat de mine, pe numele meu precum şi mobila ea avînd numai îmbrăcăminte şi unele lucruri. Rog a mă informa care este procedura de divorţ şi ce şanse am să obţin copilul. DAN
Hotararea trebuie legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila".
Cea primita prin posta e doar o copie.
Doi cetateni romani rezidenti in Spania s-au casatorit in Spania acum 5 ani. Doamna s-a reintors in Romania si vrea sa diovorteze. Poate intenta divortul in Romania? sau doar in Spania?
Eu zic ca poate deschide divortul in Romania.

avocat Claudiu Lascoschi
Cererea de divort nu poate fi inaintata catre instanta mai devreme de implinirea unui termen de un an de la incheierea acesteia. Nu va trebuie neaparat un avocat pentru acest lucru daca credeti ca sunteti in stare sa faceti fata situatiei...
cum cateva saptamani am depus cererea de divort de sotul meu.acesta este inchis in italia 18 ani si are de platit si o amenda de cateva sute de mii de euro, pt crima.la dosar am pus si niste articole de ziar luat de pe net cu condamnarea acestuia.ca martor il am pe tatal meu.noi suntem casataoriti de un an si cateva luni dar el de un an a comis crima fiind inchis imediat, nu avem copii si nici nu doresc partaj.puteti sa imi spuneti cat de mult dureaza ca sa ma stiu divortata?cum se procedeaza daca el este inchis in italia?el nu stie ca am bagat divortul de el.ce probleme sar putea sa am pe parcurs.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Citatie pentru divort radu69 radu69 In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Metoda divort ContSters61499 ContSters61499 Buna ziua. Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)