Pai s-a pronuntat si asupra numelui daca s-a pronuntat pe divort instanta...
De ce nu sunteti de acord? Un ucru pe care niciodata nu l-am inteles... E ca si cum iti iei un partener si ii dai numele tau intr-o afirmare, oarecum, a apartenentei lui la tine... si cand te superi ii iei si nume, si tot ce poti, intr-un razboi de orgolii care lasa cu atat mai adanci urmele cu cat orgoliile insele sunt mai exacerbate...
Poate, intr-o zi, o sa primesc o explicatie logica, cine stie...
Oricum, daca s-a pronuntat deja instanta pe divort, mai puteti apela hotararea si sa vedeti ce faceti in apel.Dar nu am inteles macar daca s-a pronuntat...
Si ceea ce puteati face era sa combateti spusele ei...
Buna ziua,si eu intampin o problema similara.Sunt casatorita de 3 luni si vreau sa ma descotorosesc cat mai repede.M-am saturat de tot.Aveam o relatie de 4ani si jumatate care din nefericire s-a concretizat prin casatorie in urma cu 3 luni.Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez ca sa divortez?cat dureaza?Si stiu sigur ca el nu va accepta,dar eu asta vreau,cum pot rezolva?
Nu avem bunuri comune si nici copii.Multumesc
Actiune in instanta, martori si divortati.
La atat de putin timp insa... poate nu e tocmai cea mai fericita decizie! Va spune cineva patit Patit bine! :thumbup:
Evident insa ca fiecare situatie difera de alta, asa incat...
Deczia va apartine.
buna seara,
am cateva intrebari legate bineinteles de acest subiect!
cand se face partajul se tine cont de venitul fiecaruia ?
daca mai avem de plata la anumite bunuri (apartament) , cum se calculeaza cat si cui revine ?
daca depun actiune de divort si se aproba acest lucru , iar sotia il primeste in custodie pe copil cine este persoana care pleaca din apartament ?
sper ca nu v-am deranjat prea mult cu intrebarile mele...
va multumesc.
pt user-ul anonim : intrucat nu ati fost casatoriti, ci ati trait in concubinaj, nu se poate pune problema unui divort.
in ceea ce priveste minorul, daca dvs doriti, puteti solicita instantei printr-o cerere depusa la judecatoria in raza caruia domiciliaza minorul sau paratul. ( concubina) .
in privinta imobilului, fiind bun propriu nu aveti ce sa impartiti . decat daca acest imobil a suferit imbunatatiri pe perioada concubinajului, la aceste imbunatatiri contribuind si concubina dvs .
in acest caz dabnsa va avea un drept de creanta .
pt dl gigibulan : daca nu doriti sa divortati, va trebui sa mentionati acest aspect in fata instantei . puteti cere un termen pt a incerca o rezolvare a problemelor dintre dvs si sotie.
sotia se poate opune insa .
pt dna julia 23: cererea se depune la judecatoria ultimului domiciliu comun al sotilor, deci la judecatoria sectorului 5 in speta .
actiunea o depuneti dvs ., in dublu exemplar . pe langa divort, solicitati si incredintarea minorei si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere.
pt dna happyhappy ;
daca sotul dvs a introdus actiune de divort, veti primi citatie la domiciliu .
daca doriti sa introduceti dvs actiune de divort, va trebui sa formulati o actiune in acest sens, pe care o depuneti la judecatoria ultimului dvs domiciliu comun . daca nu ati avut un astfel de domiciliu depuneti actiunea la judecatoria de la domiciliul paratului .