avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorþ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorþ

Doresc să înaintez divorţul de concubina mea, menţionînd că nu sunt casătorit legal, motivul necompatibilitate, neînţelegeri repetate şi altele. În urma concubinajului [1 an si 8 luni] a rezultat un copil, acum în vîrstă de 1 an şi 3 luni care vreau să fie încrediţat mie,tatălui. Apartamentul care stăm acum este cumpărat de mine, pe numele meu precum şi mobila ea avînd numai îmbrăcăminte şi unele lucruri. Rog a mă informa care este procedura de divorţ şi ce şanse am să obţin copilul. DAN
Buna seara, am si eu nevoie de un sfat , in intentarea unui proces de divort, asta pentru ca nu a trecut un an de la casatorie si nu putem depune cererea de desfacere a casatoriei prin acord comun.Suntem casatoriti din 10 Sept 2009 si in fapt suntem despartiti din 24 Dec 2009. Motivele despartirii au fost alcoolul si implicarea socrilor mei in familie. Nu as vrea sa facem "tiganie'' in instanta si entru asta as avea nevoie de consultanta.
Va multumesc si astept un raspuns cat mai curand.
Buna!
Va rog si eu frumos, frumusel de tot sa imi trimiteti un model de cerere pt culpa comuna...am toate actele pregatite dar cu cererea asta parca nu o mai scot la capat.
Daca am inteles bine, prin culpa comuna nu trebuie sa mai scriu motivele divortului, ca ar fi suficient "culpa comuna"..asa e?
Sa va spun povestioara pe scurt...
Avem un copil nascut in iunie 2008, ne-am casatorit in oct. 2008, de pe data de 18 iunie 2010 nu mai stam impreuna, dupa multe discutii aprinse am reusit sa il conving sa divortam prin culpa comuna, a acceptat sa imi lase copilul, despre pensie nu am vorbit, dar cred ca o pot scoate la capat si cu asta...
As vrea sa stiu..cat mi-ar lua un avocat sa ma ajute sa fac cererea, ca sa fie totul ca la carte si cat o sa ajunga aceste cheltuieli de judecata?
Ce ma roade cel mai mult...Sotul vrea sa plece din septembrie in Irlanda si sa nu se mai intoarca cel putin un an de zile, iar in acest timp (cat este plecat) eu as vrea tare mult sa merg in vizita la parintii mei, care sunt in strainatate, dar nu voi putea scoate copilul din tara fara semnatura tatalui sau. Acesta mi-a zis ca nu o sa obtin niciodatat o semnatura de la el cu care sa pot scoate copilul din tara...ce ma sfatuiti?
Va multumesc din suflet si sper sa nu ma treceti cu vederea.
@edit: am uitat sa las e-mailul meu, pentru ca sa imi puteti trimite cererea: nelden34@yahoo.com
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
A.Andreea, utilizator
Nu exista un formular-tip al cererii de divort. Cererea trebuie adaptata pentru fiecare caz in parte si trebuie sa cuprinda informatiile necesare specifice acestui tip de actiune dar si motivele concrete ale introducerii actiunii privind culpa comuna a partilor.Cel mai indicat este sa luati legatura cu un avocat pentru a va redacta cererea.
La cererea ambelor parti,instanta poate sa nu motiveze hotararea prin care va pronunta divortul.;)

Am trecut razlet cu privirea peste probleme anterioare,si parca mai rau sunt in ceata..
Sunt casatorita de 15 ani. Am un copil cu varsta de 14 ani. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam neintelegandu-ne de o perioada..si nu avem nici viata intima de 10 ani. Este de acord absolut cu tot. Copilul sa ramana cu mine,sa pastrez numele lui,si sa ma intretina dupa divort pana cand plec din casa in care locuim,sau pana cand imi gasesc un loc de munca,fiind casnica momentan.. Nu vreau pensie pt. ca ne-am inteles asupra intretinerii copilului,si nu plec din casa pana cand nu imi voi permite sa ma intretin pe mine si copil. Dilema este ca nu stiu cum sa formulez o cerere..si ptr ca suntem de acord cu toate aspectele am dori ca divortul sa se desfasoare fara avocat. Daca imi puteti da o idee in ce priveste cererea..va multumesc anticipat!
Buna seara,

Am si eu o intrebare foarte importanta,eu pot participa ca martor fiind nepoata(sora mamei) reclamantei la un divort in care actualul sot refuza sa semneze cererea de divort.
Mentionez ca am stat in acelasi bloc cu un etaj mai jos de ei si cunosc foarte bine situatia.
multumesc

Alte discuții în legătură

Citatie pentru divort radu69 radu69 In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Metoda divort ContSters61499 ContSters61499 Buna ziua. Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)