avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorþ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorþ

Doresc să înaintez divorţul de concubina mea, menţionînd că nu sunt casătorit legal, motivul necompatibilitate, neînţelegeri repetate şi altele. În urma concubinajului [1 an si 8 luni] a rezultat un copil, acum în vîrstă de 1 an şi 3 luni care vreau să fie încrediţat mie,tatălui. Apartamentul care stăm acum este cumpărat de mine, pe numele meu precum şi mobila ea avînd numai îmbrăcăminte şi unele lucruri. Rog a mă informa care este procedura de divorţ şi ce şanse am să obţin copilul. DAN
dvs nu puteti depune marturie in instanta intrucat sunteti descendent.
ca atare, in situatia in care mama dvs se va decide sa divorteze, trebuie sa aiba si doi martori .
martori pot fi rude de orice grad, cu exceptia descendentilor /vecini, prieteni .
daca dansa detine un certificat medico legal de la IML , acest lucru va fi in dezavantajul tatalui dvs .

referitor la partaj: de regula, instanta se investeste cu actiunea de partaj, ulterior pronuntatii hotararii de divort.

instanta competenta pt divort : cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor .
La partaj se va ajunge foarte probabil la jumate, jumate.
Aveti grija insa ca cel ce ramane in casa are are obligatia de a plati sulta adica in cazul dvs jumatate din valoarea apartamentului.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu vad de ce sa fie 50-50%, doamna are venituri mai mici, nu cunoastem nici cum si cat au contribuit sotii la acel bun etc.
Nu exista date sa spunem ca va fi impartit asa ori altfel.
Cred ca ar trebui sa stie un avocat cam toate veniturile partilor in timpul casatoriei etc. pentru a putea da o parere avizata in acest sens.
Daca nu are bani pentru taxa de timbru ajunge la 50% fiecare.
Procesele, din pacate, manaca multi bani si daca omul nu isi permite sa achite niste taxe si avocat ce ar putea obtine?
Ar trebui sa stie foarte bine ce se va intampla dupa partaj intrucat e posibil sa nu poata achita sulta decat dupa ce vinde apartamentul.Oare ar putea sa-si cumpere o garsoniera din acei bani?Ma tem ca nu va putea.
Le va ajunge o garsoniera?Cred ca nu.
Trebuie sa se gandeasca si la aceste aspecte.
Eu mereu le pun in vedere la clientii mei aceste aspecte.Efectele produse prin proces.
E bine de stiut, cred eu.

avocat Claudiu Lascoschi
1.Din pacate dvs. fiind descendent nu puteti depune marturie in procesul de divort al parintilor dvs.Puteti apela la rudele care cunosc situatia si care poate au si vazut-o pe mama batuta.
2.Nu puteti folosi materialele video ca proba in dosarul de divort.Daca aveti fotografii puteti sa le prezentati instantei, numai ca sa-si faca o impresie( nu ca ar putea fi folosite si interpretate ca proba).
3.Sa mearga mama la IML daca mai este agrsata pt a scoate certificat medico-legal.

Alte discuții în legătură

Citatie pentru divort radu69 radu69 In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Metoda divort ContSters61499 ContSters61499 Buna ziua. Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)