avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorþ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorþ

Doresc să înaintez divorţul de concubina mea, menţionînd că nu sunt casătorit legal, motivul necompatibilitate, neînţelegeri repetate şi altele. În urma concubinajului [1 an si 8 luni] a rezultat un copil, acum în vîrstă de 1 an şi 3 luni care vreau să fie încrediţat mie,tatălui. Apartamentul care stăm acum este cumpărat de mine, pe numele meu precum şi mobila ea avînd numai îmbrăcăminte şi unele lucruri. Rog a mă informa care este procedura de divorţ şi ce şanse am să obţin copilul. DAN
NU ne deranjati, insa datele sunt extrem de putine...
Atribuirea apartamentului depinde de contributia la plata lui, de situatia veniturilor (care da, conteaza), de munca in gospodarie, de situatia locativa a fiecareia dintre parti (daca are unde sa se duca au ba) etc.
Sunt putine date.
La situatii egale, da, cel ce primeste copilul spre crestere si educare are sanse mai mari sa primeasca si apartamentul...
Dar depinde daca are bani de sulta etc.
Cea mai indicata e refinantarea creditului pe numele celui ce doreste apartamentul.

Roxanel, vezi ca mesajele alea erau vechi de luni de zile, or fi aflat intre timp... nici nu stim daca mai sunt interesati acei useri...
Buna ziua.

Apelez la bunavointa dvs. sa ma ajutati cu raspunsuri la cateva intrebari si eventual sfaturi. Parintii mei nu se mai inteleg de cativa ani de zile, certurile sunt din ce in ce mai dese la noi in casa, iar de multe ori s-a lasat si cu violente din partea tatalui meu asupra mamei mele si asupra mea de vreo 2 ori. Eu unul nu mai suport situatia in care ne aflam si incerc sa adun cat mai multe informatii pentru intentarea unui divort, bineinteles din partea mamei. Nu doresc nici macar o clipa sa se ajunga la asa ceva insa ma gandesc prin ce dureri trece mama mea.

- mama poate intenta divort avand la baza doar motivele certurilor si ale violentelor in situatia in care singurul martor care a fost de fata la toate aceste evenimente am fost doar eu, fiul ei? mai stiu si cateva dintre rudele noastre si prieteni de-ai mei, dar doar din ce le-am spus noi.
- banuim ca el o inseala pe mama si au fost numeroase certuri si chiar batai survenite din acest motiv. Daca am reusi sa facem rost de materiale video sau poze ce pot fi prezentate ca dovezi concrete, ar ajuta semnificativ decizia separarii si partajului in vreun fel?
- el nu doreste sub nicio forma sa divorteze, si chiar au fost amenintari la adresa mamei cand a auzit de acest
Da, daca dovediti scandalurile poate fi suficient.
Dar vedeti ca nu puteti fi martor in procesul de divort daca sunteti copilul lor.
Incercati sa vorbiti cu vecinii care au auzit scandalul.
Trebuie sa gasiti pe cineva sa va ajute.
Poate a vazut-o cineva si cu ochiul vanat.
Sa isi ia certificat IML daca o mai agreseaza.
Si martorii care au auzit povestile de la dv. si de la mama sunt ok... Dar toate astea influeinteaza numai divortul, nu si partajul.
Partajul depinde de alte lucruri, de contributia sotilor in primul rand.

Cat despre cat sufera mama si ca dv. vreti divortul, vedeti in primul rand care este pozitia si parerea mamei, caci indiferent cat suferiti dv., mama este cea care trebuie sa ia decizia in cunostinta de cauza.

La urmatorul scandal, daca se mai intampla, sunati la 112. E o dovada de folosit...

Succes si... sa va gasiti linistea!
Buna ziua. Va multumesc in primul rand pentru raspunsuri.

Nici eu, nici mama nu dorim sa se ajunga aici ca imi place sa cred ca sunt in deplinatatea facultatilor mentale si nu vreau sa sufere nici unul dintre parintii mei in vreun fel, dar daca nu se amelioreaza situatia trebuie sa facem ceva pana la urma.

Mai mult ca sigur ca anumiti vecini au auzit scandalurile si nu de putine ori, insa nu am garantia ca ei vor spune ceva in sensul asta. Stiti cum e...unii mai degraba isi vad de treaba lor decat sa se bage. S-a mai intamplat anul trecut ceva de genul asta si si-a scos certificat de la IML, dar pana la urma eu sunt singurul martor care poate sa spuna ce si cum s-a petrecut in casa.

In legatura cu partajul, mama este pensionara si are o pensie modica, el este cel cu un salariu mai mare in casa. SI eu sunt salariat (nu stiu cat conteaza asta). In cazul asta, ce se intampla? El are parte de mai mult sau cum?

Va multumesc pentru ajutor. O zi buna la toti!

Alte discuții în legătură

Citatie pentru divort radu69 radu69 In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Metoda divort ContSters61499 ContSters61499 Buna ziua. Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)