Doresc să înaintez divorţul de concubina mea, menţionînd că nu sunt casătorit legal, motivul necompatibilitate, neînţelegeri repetate şi altele. În urma concubinajului [1 an si 8 luni] a rezultat un copil, acum în vîrstă de 1 an şi 3 luni care vreau să fie încrediţat mie,tatălui. Apartamentul care stăm acum este cumpărat de mine, pe numele meu precum şi mobila ea avînd numai îmbrăcăminte şi unele lucruri. Rog a mă informa care este procedura de divorţ şi ce şanse am să obţin copilul. DAN
:bow: :surrender:
ai dreptate, am confundat 11 ianuarie cu 11 mai 2008 (si am crezut ca i s-a raspuns lui andreea03) .... cred ca trebuie sa-mi pun ochelari :tooth: .... scuze :)
Giulieta nu inteleg exact la ce te referi exact cand spui sa cer verbal. Este vorba de faptul ca vreau o amanare sau sa spun verbal ca am nevoie de aparare. Pentru ca eu nu vreau un avocat, cred ca in privinta partajului m-as putea intelege amiabil cu sotul meu. Dar ma intereseaza doar sa mai aman divortul si nu stiu exact cum sa procedez. Multumesc.
Da, am inteles si asta spunea giulieta: cereti un termen pentru angajare aparator ca sa castigati timp.
Nu va da nimeni in cap si nu se intampla nimic daca apoi veniti tot fara avocat... dar ati castigat timp pana in toamna.
Sa cereti verbal, adica sa mergeti si in instanta sa-i spuneti judecatoarei, cererea nu garanteaza nimic.
Sincer, daca judecatoarea va considera ca o luna si jumatate era de ajuns si daca nu aveti argumente, nu e 100% ca veti obtine...
Asa incat, dv. vreti sa obtineti unele efecte, dar nu apelati la profesionisti pentru asta, asa incat trebuie sa intelegeti ca va asumati un risc.
Aveti drept sa luati un termen, insa instanta poate aprecia daca e chiar necesar si, din pacate, practica se indreapta spre incercarea de a interzice si a limita tergiversarea proceselor de catre parti.
Am avut cerere de amanare pe motiv ca eram plecata in concediu, respinsa; desi avea actele de la agentie, bilet de avion, totul era atasat cererii. Pentru ca instantele considera ca iti puteai pune inlocuitor (corect dealtfel, bine ca am anticipat asta!:P).
De ce nu vreti avocat, nu inteleg. Ca el v-ar putea arata mai bune cum sa obtineti amanari... Dar va doresc sa obtineti ceea ce va doriti!
Sa inteleg ca cel mai bine ar fi totusi sa apelez la un avocat care sa ma indrume. Si mai inteleg ca divortul se poate pronunta de la prima infatisare ( 12.06.2008), in conditiile in care nu avem copii si in conditiile in care sotul meu a specificat in cererea de divort ca este cu acordul ambelor parti. Ma aflu in situatia in care am plecat si m-am separat de el de aprox 3 luni, si inteleg ca a specificat in cerere ca nu am vrut sa ma intorc acasa. Nu stiu cum sa procedez in continuare. Imi cer scuze daca sunt insistenta insa as dori sa inteleg mai bine mersul lucrurilor.
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi.
Luati-va un aparator, e cel mai bine... Care acord al partilor daca dv. nu sunteti de acord?
Si alte, multe de clarificat... Macar ati intelege situatia, v-ar explica si cum stau lucrurile...
Apoi, dv. sunteti separati in fapt, dde ce doriti sa amanati dovortul?
E important ca cineva sa inteleaga toata situatia de fapt si sa sa sfatuiasca in cunostinta de cauza.
Citatie pentru divort
radu69
In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)
Metoda divort
ContSters61499
Buna ziua.
Sunt casatorita din 2002, in urma casatoriei a rezultat un minor, locuim impreuna inca in apartamentul sotului achizitionat inaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)