avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare de posesie

astazi am primit un telefon de la tara,prin care , mama,disperata, mi-a relatat faptul ca un vecin , a daramat gardul care constituia hotarul dintre cele doua proprietati si a plantat cativa stalpi de metal(susceptibili a fi luati tot din curtea noastra) in spatele casei noastre(casa fiind nelocuita de la decesul tatalui din 2004) cu pretentia (cred) ca aceasta noua delimitare topografica ar fi cea corecta.a constatat cele relatate cu o seara inainte cu ocazia unei vizite intamplatoare la imobilul cu pricina.astazi a fost la primarie sa se intereseze daca cineva de acolo are habar despre asta si...stupoare...nu se stia absolut nimic,dar a obtinut din partea domnului primar promisiunea ca se va interesa de ce s-a intamplat si ca va fi instiintata(asta pe la orele diminetii).in dupa-amiaza aceleeasi zile,concubinului mamei(care ridica pensia de la posta) i s-a inmanat un plic cu data postei-data de astazi-,plic in care era o instiintarre de la primarie precum ca mama ar fi fost instiintata (nu a mai primit niciodata nici un fel de notificare)asupra acestui demers si ca nu s-ar fi prezentat si ca date fiind acestea sa ne multumim cu ce ne-a mai ramas!.cum?...stimate doamna/domn avocat , in ce tara traim?in ce an suntem?vreau sa mai adaug,si cu asta inchei,ca aceste demersuri disperate ale cetateanului respectiv constituie o razbunare la adresa mea,care am ajutat o persoana din familia respectiva sa sustina si sa castige un proces de divort si unul de partaj,astfel indepartand-o dintr-o casa unde era violentata cu regularitate.m-ar interesa: 1.speta si procedura in cazul intrarii,zic eu,abuzive pe terenul mamei mele de catre vecinul respectiv 2.care sunt autoritatile competente ce pot controla acesti functionari publici ai primariei care nu tin cont de drepturile fiecarui cetatean(nu numai al anumitora)?3. politia comunala nu are nici o competenta in aceste cazuri? cui trebuie sa ma adresez ? si cine ma poate ajuta sa fac lumina inacest caz ?pentru ca nu mai pot tolera abuzul,coruptia si mizeria dintr-un sistem care dauneaza grav libertatii cetatenesti.va multumesc !X-(
Nu se dezbate mostenirea la Oficiul de Cadastru!
Asta si unele inadvertente fac destul de greu sa intelegem o parte din situatie...
IN plus, nu avem voie deontologic sa dam procente, caci nu depinde de noi. IN cazul de fata insa, nici nu am putea oricat ne-am chinui.
Trebuie vazute actele, terenul, vazut ce fel de gard nou e, din ce, ce se poate dovedi, notificati vecinii ca vor fi dati in judecata, citati la politie... Vorbit cu fiecare dintre ei...
Dupa o munca de cercetare se poate intelege cate sanse sunt, daca ele sunt reale ori teoretice.
Aveţi mai multe probleme se pare din relatarea dumneavoastră. Cel mai bine luaţi legătura cu un avocat arăta-ţii toate documentele pe care le aveţi şi vă îndrumă mai exact.
Pentru a trage la raspundere Primaria trebuie sa va adresati Prefecturii, masuratorile topografice se fac de catre un expert topograf (cadastrist) care in functie de actele de propietate va lua masurile necesare si va delimita propietatea.
Daca vecinul a furat stalpii a daramat gardul si a intrat in propietatea dvs, aceasta problema se poate rezolva in instanta impreuna cu tot cu delimitarea hotarului dintre cele 2 propietati.
Adresativa politiei cu o plangere pentru tulburare de posesie.
Si o cerere instantei : actiune in granituire.
Ma gasesc intr-o situatie similara.
Vecinii mei si de-o parte si de alta, sub pretextul repararii gardului(stalpi de lemn si plasa de sarma), de ani de zile muta cate un stalp cam 15- 20 cm in interiorul curtii si gradinii mele. La o lungime de 100m asta inseamna 15-20mp. Astfel in 4 ani de zile mi-au ocupat aproximativ 100mp.Am incercat sa discut cu ei dar fara rezultat. Mi-au raspuns: "Pentru cativa cm faci scandal ? Noi avem martori ca bunicul tau ne-a cedat din suprafata."Terenul este cumparat cu act de vanzare-cumparare din 1936 si este intabulat inainte de 1989 la cartea funciara. Am facut masuratori si dimensiunile nu corespund cu documentatia de intabulare. Am mult mai putin.
Va rog sa ma ajutati cu o parere cum pot redobandi suprafata ocupata de vecini?

Alte discuții în legătură

Daca esti mic si sarac ,legile nu te mai apara.... ymonik_k ymonik_k Trebuie sa inaintezi catre Parchet un caz rasunator, pt a avea parte de toata atentia legilor din Romania?...am inaintat catre Parchet acum un an o plangere de ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard si ocupare abuziva de teren adicxu adicxu buna ziua.In septembrie 2014 mi-au iesit actele de la OCPI (mostenire dupa tatal meu pt un teren de 1800m2).Acuma 2 saptamani am urcat la munte unde am ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau nu? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori cateva lamuriri, va rog In 2010 un vecin mi-a ocupat fara drept cca 400 mp, i-am facut plangere ... (vezi toată discuția)