astazi am primit un telefon de la tara,prin care , mama,disperata, mi-a relatat faptul ca un vecin , a daramat gardul care constituia hotarul dintre cele doua proprietati si a plantat cativa stalpi de metal(susceptibili a fi luati tot din curtea noastra) in spatele casei noastre(casa fiind nelocuita de la decesul tatalui din 2004) cu pretentia (cred) ca aceasta noua delimitare topografica ar fi cea corecta.a constatat cele relatate cu o seara inainte cu ocazia unei vizite intamplatoare la imobilul cu pricina.astazi a fost la primarie sa se intereseze daca cineva de acolo are habar despre asta si...stupoare...nu se stia absolut nimic,dar a obtinut din partea domnului primar promisiunea ca se va interesa de ce s-a intamplat si ca va fi instiintata(asta pe la orele diminetii).in dupa-amiaza aceleeasi zile,concubinului mamei(care ridica pensia de la posta) i s-a inmanat un plic cu data postei-data de astazi-,plic in care era o instiintarre de la primarie precum ca mama ar fi fost instiintata (nu a mai primit niciodata nici un fel de notificare)asupra acestui demers si ca nu s-ar fi prezentat si ca date fiind acestea sa ne multumim cu ce ne-a mai ramas!.cum?...stimate doamna/domn avocat , in ce tara traim?in ce an suntem?vreau sa mai adaug,si cu asta inchei,ca aceste demersuri disperate ale cetateanului respectiv constituie o razbunare la adresa mea,care am ajutat o persoana din familia respectiva sa sustina si sa castige un proces de divort si unul de partaj,astfel indepartand-o dintr-o casa unde era violentata cu regularitate.m-ar interesa: 1.speta si procedura in cazul intrarii,zic eu,abuzive pe terenul mamei mele de catre vecinul respectiv 2.care sunt autoritatile competente ce pot controla acesti functionari publici ai primariei care nu tin cont de drepturile fiecarui cetatean(nu numai al anumitora)?3. politia comunala nu are nici o competenta in aceste cazuri? cui trebuie sa ma adresez ? si cine ma poate ajuta sa fac lumina inacest caz ?pentru ca nu mai pot tolera abuzul,coruptia si mizeria dintr-un sistem care dauneaza grav libertatii cetatenesti.va multumesc !X-(
Am revenit nu am abandonat stati linistiti.
Sa va spun ce am facut. M-am gandit ca cel care face aceasta munca cunoaste bine ce trebuie facut. M-am dus la o sectie de politie din alta localitate si in alt judet. La plesneala.Am stat de vorba cu un om pe care nu l-am mai vazut pana acum si i-am spus ce necaz am.
Raspuns:
Trebuie facuta o plangere
Catre,
Politia Viseul de Sus
Subsemnata ............... fiica lui .......... si a ........ nascuta la data de ........ in com. .............., cu domiciliul in ................................, posesoare a C.I. seria ...... nr....... cu CNP ............... reclam urmatoarele:
Sunt coproprietara a imobilului cu nr........, sat ................., str. ........, din anul 2006 si a terenului aferent de ............ mp situat langa casa, unde locuieste mama mea. Vecinul de curte numitul Banu Vasile, sub pretextul ca repara gardul confectionat din stalpi de lemn si plasa de sarma, a mutat stalpii pe o portiune de gard cu cate aproximativ 20cm÷60cm in interiorul curtii mele. Rog organele de politie sa solutioneze aceasta plangere conform art.220 C.P. fapta vecinului meu fiind infractiunea de tulburare de posesie. Mentionez ca am incercat sa rezolvam aceasta situatie pe cale amiabila dar nu am reusit sa ajungem la o intelegere cu susnumitul.
Anexez la prezenta:
-Copie dupa titlu de proprietate
-Copia schitei cu dimensiuni din documentatia de intabulare
Cu stima
Data Semnatura
Atentie: Nu trebuie dat date exacte. Lungime de gard, cu cat a intrat exact, care este persoana autorului, (desi eu stiu ca de fap feciorul lui venit de la oras a facut aceasta treaba) cand a produs tulburarea, intrucat datele exacte se vor stabili la cercetare.
Eu am prezentat documente si fapte pe care cercetarea trebuie sa la confirme sau nu.
Daca nu aveam documente trebuia sa fac dovada cu martori.
Este necesara o expertiza pentru a se compara situatia de la intabulare cu cea existenta la momentul tulburarii.
Ca sa nu fi purtat la politie odata cu reclamatia trebuie depusa si o declaratie care trebuie sa aiba acelas continut(copy paste)
Catre,
Politia Viseul de Sus
Subsemnata ............... fiica lui .......... si a ........ nascuta la data de ........ in com. .............., cu domiciliul in ................................, posesoare a C.I. seria ...... nr....... cu CNP ............... declar urmatoarele:
Sunt coproprietara a imobilului cu nr........, sat ................., str. ........, din anul 2006 si a terenului aferent de ............ mp situat langa casa, unde locuieste mama mea. Vecinul de curte numitul Banu Vasile, sub pretextul ca repara gardul confectionat din stalpi de lemn si plasa de sarma, a mutat stalpii pe o portiune de gard cu cate aproximativ 20cm÷60cm in interiorul curtii mele. Rog organele de politie sa solutioneze aceasta plangere conform art.220 C.P. fapta vecinului meu fiind infractiunea de tulburare de posesie. Mentionez ca am incercat sa rezolvam aceasta situatie pe cale amiabila dar nu am reusit sa ajungem la o intelegere cu susnumitul.
Cu stima
Data Semnatura
Ceea ce v-am scris este valabil "one hundred per cent".
Admirabil pragmatismul Dvs =D> La sfarsitul declaratiei, pro forma se spune "aceasta este ceea ce declar, depun si semnez", parca... Si iata cum dl.politist, contrar asteptarilor stereotipe, s-a pus in slujba cetateanului, oferindu-i consiliere pro bono. Felicitari si succes, caci ma indoiesc ca organul de cercetare penala va incuviinta expertiza cu fonduri avansate de la stat.
Bravo vladvictor! Esti tare.
Sunt oameni, chiar si de la mine din familie, care cred ca tin neaparat sa fac rau cuiva.
"Vrei sa-l bagi la puscarie?" Nu. Eu vreau sa-i arat ca exista lege si vreau in primul rand sa-mi recapat terenul.
Daca imi recapat terenul in timp util eu imi retrag plangerea si totul e OK. Daca vecinul ajunge la puscarie inseamna ca nu intelege si este problema lui.
Trebuie sa termionam odata cu balcanismul acesta De-a joca cu proprietatea. Scoate stalpu, baga stailpu samd.
Din pacate si justitia face jocul acestor marsavi. Asata nu este garantare de proprietate. Sunt vorbe goale.
Noul proiect de cod penal sau civil merge pe aceeasi chestie slaba in domeniul proprietatii si lasa garantarea proprietatii la interpretatrea dupa bunul plac a judecatorilor.
La asa cultura asa legil si mai ales asa justitie.
Un apropriat al familiei mele DAMIAN are urmatoarea speta : Detine mostenire dupa urma tatalui sau un teren agricol de 2 ha. intr-o comuna langa Slobozia. Mostenitorul DAMIAN nu are cunostiinta unde sunt pozitionate in teren exact aceste terenuri - DAMIAN Cunoaste pozitionarea in teren (locatia cu aproximatie 200 - 300 m) DAMIAN A facut catre primarie din comuna numeroase cereri pentru ca un reprezentant al primariei sa stabileasca o zii in care sa-i arate omului unde sunt terenurile. Dar niciodata un reprezentant al primariei nu a dat un raspuns in decurs de 1 an
Mostenitorul DAMIAN a mers in teren cu aproximatia de 200 -300 m Si a constatat ca toata zona este cultivata cu cereale. DAMIAN A mers la primarie si a facut sesizare despre situatia vazuta in teren. Secretarul primariei spune doar verbal ca acest teren este cultivat de ani de zile de o asociatie agricola. DAMIAN precizaza ,ca nu a existat niciodata un contract de arenda facut de tatal decedat. si nici de el .Tot reprezentantul Primariei Secretarul spune verbal ca in comuna lor se face un schimb de terenuri intre doua firme agricole care au terenuri agricole in arenda si ca este si acest teren inclus. De un an secretarul refuza sa dea un raspuns scris.Mostenitorul DAMIAN la intrebat cum de este posibil ca acest teren sa fie lucrat fara acordul lui ? Mostenitorul la intrebat pe secretar cum de este posibil sa se faca schimb ,, CU TERENUL LUI ,, intre 2 firme cu terenuri care nu le apartin ?
Mostenitoru plateste impozit pe acest teren agricol. dar nu beneficiaza de nimic.
Ce se poate face legal ca aceasta primarie sa raspunda ?
Va reamintesc ca au fost depuse la registratura primariei cinci (5) sesizari. in care se arata printre altele ca acest teren este acupat abuziv. Primaria tace si nu raspunde ! Va intrebam ? Poate fii acuzata primaria de complicitate? Faptul ca au fost informati SCRIS de catre DAMIAN ca acest teren este ocupat abuziv ? Noi ne gandeam ca exista oarece complicitate ? O tainuire de tulburare de posesie ? Sau de omisiunea sesizarii ? Sa depus si plangere penala la politia din comuna de mai bine de 30 zile... Toti tac nimeni nu stie nimic... Ba mai mult decat atat secretarul primariei a indicat verbal ca se primesc subventii APIA pentru aceste terenuri Secretarul primariei nu vrea sa raspunda scris in nici un fel...
Multumim