avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare de posesie

astazi am primit un telefon de la tara,prin care , mama,disperata, mi-a relatat faptul ca un vecin , a daramat gardul care constituia hotarul dintre cele doua proprietati si a plantat cativa stalpi de metal(susceptibili a fi luati tot din curtea noastra) in spatele casei noastre(casa fiind nelocuita de la decesul tatalui din 2004) cu pretentia (cred) ca aceasta noua delimitare topografica ar fi cea corecta.a constatat cele relatate cu o seara inainte cu ocazia unei vizite intamplatoare la imobilul cu pricina.astazi a fost la primarie sa se intereseze daca cineva de acolo are habar despre asta si...stupoare...nu se stia absolut nimic,dar a obtinut din partea domnului primar promisiunea ca se va interesa de ce s-a intamplat si ca va fi instiintata(asta pe la orele diminetii).in dupa-amiaza aceleeasi zile,concubinului mamei(care ridica pensia de la posta) i s-a inmanat un plic cu data postei-data de astazi-,plic in care era o instiintarre de la primarie precum ca mama ar fi fost instiintata (nu a mai primit niciodata nici un fel de notificare)asupra acestui demers si ca nu s-ar fi prezentat si ca date fiind acestea sa ne multumim cu ce ne-a mai ramas!.cum?...stimate doamna/domn avocat , in ce tara traim?in ce an suntem?vreau sa mai adaug,si cu asta inchei,ca aceste demersuri disperate ale cetateanului respectiv constituie o razbunare la adresa mea,care am ajutat o persoana din familia respectiva sa sustina si sa castige un proces de divort si unul de partaj,astfel indepartand-o dintr-o casa unde era violentata cu regularitate.m-ar interesa: 1.speta si procedura in cazul intrarii,zic eu,abuzive pe terenul mamei mele de catre vecinul respectiv 2.care sunt autoritatile competente ce pot controla acesti functionari publici ai primariei care nu tin cont de drepturile fiecarui cetatean(nu numai al anumitora)?3. politia comunala nu are nici o competenta in aceste cazuri? cui trebuie sa ma adresez ? si cine ma poate ajuta sa fac lumina inacest caz ?pentru ca nu mai pot tolera abuzul,coruptia si mizeria dintr-un sistem care dauneaza grav libertatii cetatenesti.va multumesc !X-(
Daca este adevarat ca:
"Codul de procedura penala aflat in curs de adoptare exclude sesizarea instantei la plangere prealabila pentru infractiunea prevazuta. de art.220 Cod penal, eliminand astfel echivocul asupra momentului in care persoana vatamata se poate plange si implicit daca infractiunea de tulburare de posesie este sau nu, o infractiune continua."
atunci merita sa mai astept cateva luni de zile pana intra in vigoare noul C.Pr.P.
Pentru mine este de mare folos aceasta dicutie pe forum si imi pare rau de AVLIL ca inteles gresit.
godspeed a scris:

Cu riscul de a ma situa off topic, dedic micii comunitati implicate in speta melodia "Love conquers all" ;)
Stimate u.b.i.k., with all due respect, consider ca daca pana si rezultatele raportului expertului criminalist (!) trimis la fata locului de organul de cercetare penala pentru un "photo session" pe baza caruia sa se determine existenta unei evidente fapte de tulburare de posesie, este total desconsiderat in probatiune, expertiza topo devine singura proba admisa in practica instantelor. Interesul.... In consecinta, in majoritatea cazuisticii, probarea pe alte cai a devenit insuficienta.
Silvia Puskas

Chestiunea aceasta cu ignorarea probelor imi aduce cumva aminte de ceea ce-mi zicea mai demult un maestru: "Mi-a respins recursul ca necitit".
ghergut a scris:

Referitor la mesajul lui AVLIL din 29 Mai 2009 ora 14:16 in legatura cu termenele am gasit:

Cod Procedura Penala
Art. 284: Termenul de introducere a plangerii
(1) In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila, aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.

Mea culpa Gherghut, apropo de remarca anterioara a lui u.b.i.k.... Odata cu modificarile aduse prin L.247/2005, punerea in miscare a actiunii penale, in cazul infractiunii de tulburare de posesie, nu este conditionata de introducerea plangerii prealabile. Ca urmare, organul de urmarire penala sesizat prin denunt sau plangere efectueaza acte premergatoare, putand dispune inceperea urm penale si sesizarea instantei prin rechizitoriu.
Iar pentru u.b.i.k. with love, despre "irelevanta caracterului continuu al infractiunii", caci unde legea nu distinge... sentinta penala 1842/2005, judecatoria sect.1 Bucuresti; sent.pen 3930/1999 - judecatoria sect.5 Bucuresti, etc. Toate coroborate cu Decizia CSJ 111/1999 ma fac sa inteleg oarecum de ce nu este jurisprudenta izvor de drept in RO. Pacat ca unele dec ICCJ de admitere a unor RIL sunt... Vezi lipsa calitatii procesuale pasive a OCPI in plangerile pe art. 50 din L.7/1996 a cadastrului :((
Terenul in cauza este pe numele sotiei primit cu certificat de mostenitor in aceasta situatie as putea face plangere pe numele meu? sotia nu poate sa se ocupe din motive de sanatate si ma gandesc ca trebuie umblat pe drumuri.
Decizia de NUP in penal poate sa influenteze procesul din civil in ideea ca "acolo nu ti-a dat dreptate inseamna ca...." ?
Intrebarea directa ar fi cam ce as avea de pierdut daca mu duc pe tulburare de posesie in penal?
Eu v-as recomanda, ca dupa ce sotia Dvs. formuleaza si semneaza plangerea, Dvs. o depuneti la politia comunala impreuna cu o procura notariala speciala de reprezentare (apr. 50 lei), prin care sotia va desemneaza ca persoana împuternicită să îndeplinească în cadrul procesului penal acte procesuale în numele şi în interesul ei.
Ce ati putea pierde? In primul rand, timp. Apoi, daca solutia va fi potrivnica intereselor Dvs., in sensul ca se va constata ca "fapta nu exista", autoritatea acestei decizii poate fi invocata de partea adversa in cadrul procesului civil. Dar cum va spuneam, in genere nu fapta nu exista, ci nu se dovedeste intentia faptuitorului. Rezolutia este de NUP in ambele ipoteze, dar lipsa laturii subiective, a intentiei , nu influenteaza cu nimic decizia din procesul civil.

Alte discuții în legătură

Daca esti mic si sarac ,legile nu te mai apara.... ymonik_k ymonik_k Trebuie sa inaintezi catre Parchet un caz rasunator, pt a avea parte de toata atentia legilor din Romania?...am inaintat catre Parchet acum un an o plangere de ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard si ocupare abuziva de teren adicxu adicxu buna ziua.In septembrie 2014 mi-au iesit actele de la OCPI (mostenire dupa tatal meu pt un teren de 1800m2).Acuma 2 saptamani am urcat la munte unde am ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau nu? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori cateva lamuriri, va rog In 2010 un vecin mi-a ocupat fara drept cca 400 mp, i-am facut plangere ... (vezi toată discuția)