avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ce acte are voie sa controleze itm la o firma
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ce acte are voie sa controleze itm la o firma

buna ziua. itm are voie sa ceara registrul de casa la control?un administrator are voie sa lucreze in data de 1 decembrie?
Cel mai recent răspuns: frizer , utilizator 20:07, 19 Iunie 2013
A fost sigur un abuz din partea lor. Pe langa faptul ca nu au treaba cu Registru de Casa, nici macar nu au cunoscut reglementarile in vigoare cu privire la zilele libere din cursul unui an.
Oricine poate lucra si in zilele libere cu conditia ca in urmatoarele 30 de zile sa isi recupereze ziua lucrata prin una libera.
De cele mai multe ori se recupereaza printr-o zi libera.
Daca ati banuit ca sunteti nedreptatit nu trebuia sa semnati procesul verbal si sa ii lasati sa isi urmeze cursul legal de a va comunica acest lucru.
Acum...singura posibilitate este cea de a face contestatie, este scutita de taxa de timbru si sigur o sa aveti castig de cauza.
Gasiti si pe internet o formulare de contestatie in care specificati cum s-a intamplat totul.
va multumesc mult asa voi face cu toata stima
dan_popa40 a scris:

...
Oricine poate lucra si in zilele libere cu conditia ca in urmatoarele 30 de zile sa isi recupereze ziua lucrata prin una libera.
...

Situatia este valabila numai pentru cei care au incheiat raport de munca sau de serviciu ...pentru restul nu este aplicabila aceasta prevedere.

Dar el este administrator, nu are voie sa lucreze oricand vrea ? Intreb la randul meu pentru ca nici eu nu inteleg.
I
Un administrator al unei societati nu este supus dispozitiilor Codului Muncii daca nu are raport de munca cu acea societate .. Codul Muncii nu este aplicabil in cazul contractelor de mandat ... priin urmare, un astfel de administrator poate desfasura activitate oricand.

Alte discuții în legătură

Sarbatori legale vreausalucrez vreausalucrez vreau sa lucrez de sarbatorile legale .....suntem doi asociati a unui magazin de imbracaminte vrem sa lucram dar legea nu ne permite de sarbatorile legale nici ... (vezi toată discuția)
Control si proces verbal itm ingrid35 ingrid35 Buna seara ! Ma confrunt cu urmatoarea problema : in data de 02.06.16 la punctul de lucru al unei societati se prezinta inspectorii de munca ptr control , ... (vezi toată discuția)
Amenda itm doberv doberv am primit o amenda de la itm pe motiv ca nu i-am inmanat contractul de munca angajatului. angajatul a declarat ca a semnat contractul dar nu il are la ... (vezi toată discuția)