m-au incadrad la art.139 din codul muncii,iar sanctiunea contraventionala ii prevazuta la
art.260,alin.1,lit.g din codul muncii.au spus ca am chemat angajatii la lucru,dar pe pontaj nu sunt angajatii. au spus ca nici eu nu am voie ca administrator.
Contestati in instanta amenda primita si solicitati instantei admiterea probei cu martori .. in acest sens, mentionati numele a doi angajati care ar trebui sa sustina ca nu au fost chemati la munca.
Pai vedeti ....asta e ironia sortii noastre. Trebuie sa isi piarda omul timpul lui in care isi desfasoara activitatea pentru a castiga o paine, si sa stea prin tribunal. Timp aiurea stat pe holurile alea pentru ce ?, pentru prostia unora, pentru incapabilii de la "control".
In mod normal ar trebui sanctionati si inspectorii respectivi, asa cum amendeaza si ei.
Sa le cereti daune suplimentare pentru inconfortul crea.
Nu ma pricep ce anume trebuie invocat, dar sa isi scoata omul pierderile suferite cu timpul pierdut, si nu din vina lui. Numai asa ii responsabilizam si pe inspectorii astia care nu mai prididesc de zel.
Administratorul face cand vrea el incasari la o firma, nu ? vine cand vrea el acolo la firma ca doar de acolo mananca. Si daca un butic e deschis duminica nu inseamna ca incalca legea. E aberant si inadmisibil cum au procedat in acest caz de fata.
Firmelor mici nu le da nimeni de la stat nici un ban in zilele libere legale, trebuie sa supravietuiasca singure. De ce nu le lasa ? Ca doar astea tin economia acolo unde e, la linia de plutire.
Aici erau inregistrate incasari in Registru de Casa, deci nu era evaziune fiscala, crima...furt.
Abuzuri din partea lor. Considera ca pentru o insigna pe care ti-o baga sub nas poate sa taie si sa spanzure cand le intra pe usa contribuabililor de buna credinta. Rusine lor !
am depus actele la tribunal si tin sa spun abia astept sa vad finalul.voi duce martori toti angajatii firmei care sunt in jur de 18 si vreau sa vad ce vor spune dupa aceea.cum pot ei spune ca eu in firma mea nu am voie sa ma duc la lucru in data de 1 decembrie,eu fiind administratorul firmei.
De asemenea, contraargumentati ca prevederile Codului Muncii nu va sunt aplicabile intrucat nu aveti raport de munca cu societatea al carei administrator sunteti.
Sarbatori legale
vreausalucrez
vreau sa lucrez de sarbatorile legale .....suntem doi asociati a unui magazin de imbracaminte vrem sa lucram dar legea nu ne permite de sarbatorile legale nici ... (vezi toată discuția)
Amenda itm
doberv
am primit o amenda de la itm pe motiv ca nu i-am inmanat contractul de munca angajatului.
angajatul a declarat ca a semnat contractul dar nu il are la ... (vezi toată discuția)