avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... NCPC cu privire la autoritatea parinteasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

NCPC cu privire la autoritatea parinteasca

Buna seara. Va rog sa ma informati daca NCPC contine modificari in ceea ce priveste minorul in urma divortului.As dori sa stiu daca se prevede executarea silita a minorului in cazul in care acesta nu doreste sa mearga la parintele nerezident. Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 16:29, 10 Februarie 2013
buna ziua! A intrat pana la urma in vigoare noul cod de procedura civila la data de 1 februarie?
D-nele de la Protectia copilului mi-au spus in luna octombrie ca a aparut o modificare la lege, conform careia nu se mai face executarea silita a copilului.Acum la intrarea in vigoare a NCPC se prevede din nou
Eu intr-adevar am o problema cu institutiile si in special cu angajatii acestora numiti in functii...d-na de la protectia copilului,in timp ce imi solicita diferite date pt dosar conversa pe messenger,altele doua din birou povesteau despre moda,dar directorul institutiei sustine ca nu are personal suficient.Am petrecut mai mult de o ora acolo si m-am simtit penibil.Ce asteptari mai pot avea cu privire la ancheta lor?!
și dacă instanța va citi acel raport

Vedeti, acel daca pacatos...
Este vorba despre o prezumție simplă... :)
Deocamdată nu am nici un indiciu și cu atât mai mult nici o dovadă din care să reiasă că instanța nu ar citi un raport de evaluare psihologică a unui copil, de care ar depinde soarta acestuia.
Dar admit și că această prezumție poate fi răsturnată.

Judecătorul citește intotdeauna concluziile unui raport de expertiză (care nu se întind pe mai mult de o pagină), chiar dacă nu înotdeauna „aprofundează” întregul raport, poate și deoarece în multe cazuri aceste expertize sunt foarte tehnice.
-D-le judecator, copilul nu-l cunoaste pe tata, nu a fost niciodata singur cu el...
-Va dau posibilitatea sa-l insotiti
-D-le judecator, omul asta e agresiv, violent, m-a lovit, m-a strans de gat de fata cu copilul...
-Va dau ocazia sa va conciliati...
Sentinta: zilnic, 20 zile, de la orele 14 -17 si weekendurile cate 10 ore....
-D-le judecator, copilul doarme dupa pranz :O
-Vedeti, aveti motiv de recurs

Recursul a avut loc dupa executarea silita - poate ma intrebati cum a fost posibil-absolut totul e posibil la noi, inclusiv sa se respinga contestatia la executare, in care judecatorul sa motiveze ca executarea silita a minorului nu este obligatia de a face si nu se aplica art.580-2, desi executorul a scris negru pe alb ca face executare in baza acestui articol si face trimitere si la 580-3, dar da termen de 1 zi, de parca copilul ar fi un sac de cartofi..

Asta apropo cu cititul - in dosar era si recomandare de la psihiatru si de la psiholog si o alta sentinta , tot pe ordonanta, de vizita minor, in vigoare si azi....

Rezultatul?: Copil traumatizat, cosmaruri, refuz de a parasi domiciliul, intreruperea gradinitei si o mai mare respingere a tatalui....

Alte discuții în legătură

Executare silita Alexiaradu Alexiaradu Executarea silita in cazul unui copil pentru ca nu vrea sa mearga in programul de vizita cu tatal este valabila si in cazul in care am facut sesizare la CEDO ... (vezi toată discuția)
Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti? Adica sunt chemati la ... (vezi toată discuția)
Minorul este sau nu titular de dreptul la contestatia la executare silita indreptata impotriva sa? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile unei executari silite apreciez ca minorul poate depune contestatie la executare impotriva parintelui creditor daca copilul refuza un drept de ... (vezi toată discuția)