avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot obtine in instanta anularea unor Declaratii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot obtine in instanta anularea unor Declaratii D220 emise de ANAF?

In baza unor declaratii D220, finantele au emis cateva decizii de impunere. Problema este ca aceste declaratii nu au fost scrise si semnate de persoana in cauza. Intrucat nu a fost in tara (dar a tot primit instiintari la adresa domiciliului fiscal) nu a contestat in termen decizille de impunere.
Acum a cerut in baza art. 90 Cpf desfiintarea sau modificarea deziziilor de impunere, aratand ca nu ea a fost persoana care a semnata declaratiile D220.
Finantele ii trimite o adresa prin care arata ca nu vor da curs cererii intrucat ei considera ca deciziile au fost emise corect.

Care este calea de atac impotriva acestei adrese? (cei de la finante au avut grija sa scrie pe adresa ca nu reprezinta act administrativ fiscal sau de autoritate..tocmai pt a o impiedica probabil sa se planga in contencios.)

Ce cale legala mai are persoana sa se planga in instanta (ce cadrul procesual) pentru constatarea nulitatii declaratiilor D220 si anularea deciziilor de impunere emise in baza lor?

Multumesc.
da, are oarecum dreptate LuchianSeb...
la instantele de comuna unde sunt doar doi judecatori distributia aleatorie a dosarelor desi functioneaza perfect, dosarele de drept public pica sigur la unu din cei doi, iar cele de drept privat la celalalt..:rolleyes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe venit david mihaela david mihaela Am un PFA si in urma Decizia Curţii Constituţionale nr. 681/2014 publicată în Monitorul Oficial Partea I nr.889/08.12.2014 în care persoanele cu handicap ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere nikuteau nikuteau Am PFA din feb.2010 si am urmatoarele nelamuriri: -la infiintare am de depus decl.220 in baza careia mi-a venit in 2010 o decizie de impunere, pe care am si ... (vezi toată discuția)