avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... speta instanta litigi de munca- nerecunoasterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

speta instanta litigi de munca- nerecunoasterea notificarii prin executor inaintea celorlate proceduri:personal, posta

Buna seara,

Este adevarat ca legea nu obliga in litigiul de munca, ca DECIZIA sa fie inmanata personal sau prin posta intai si numai dupa ce s-au implinit aceste proceduri, se trimite prin executor?

Este adevarat ca unele instante in mod facultativ, nefiind o prevedere expresa in acest sens a legii- pot refuza sa recunoasca notificarea prin executor , cu cerinta incercarii predarii personala a actului DECIZIEI, si numai in caz de refuz- agreaza notificarea acestuia?

Este adevarat ca legea nu obliga transmiterea deciziei personal sau prin executor, ci da dreptul de a alege angajatorul una din variante, iar o instanta ia in calcul si accepta- varianta inmanarii personale intai sau in caz de refuz alta varianta, dand castig de cauza angajatului, si la recurs- curtea aprecieaza ca fiind intemeiat modul ca - instintarea nu tb sa se faca intai personal, prin posta si apoi prin executor., ci intrunul din modurile enumerate la alegerea angajatorului, ...
IAR dintre toti- cand practica e neunitara iar legea nu obliga si in final = angajatul este afectat...
Rugaminte, cateva spete care sa cuprinda ambele variante.

Si daca legea prevede expres ca, notificarea e norma de procedura a comunicarii actelor intocmite de instanta totusi de ce si in ce masura se agreeaza si aplicarea art 291. din codul muncii, care zice INSTANTA a doua , ca permite completarea cu disozitiile titlului XII jurisdicita muncii cu cod de procedura civila Unde e realitatea aici? Ce e aplica? Care are dreptate , explicati-mi va rog.

Multumesc, cu stima, Flori.

Cel mai recent răspuns: flory1 , utilizator 22:31, 20 Februarie 2013
Buna ziua,

Am verificat in cod, nu ma incadrez in nici unul dintre cazurile exemplificate de dvs, dar e o informatie importanta.multumesc frumos.

Revenind la dosar care este in etapa de revizuire va rog daca puteti sa-mi spuneti:

1.In admiterea executarii sentineti civile date de prima instanta si respinsa de curte, am introdus act. de recurs la ICCJ.

2.Intre timp s-a dat si solutia cu desfacerea in parte a Hot in prima instanta, ptr care am cerut revizuirea.

La termenul de revizuire, dosarul nu a venit inca de la ICCJ.si sa dat un alt termen.tocmai ptr ca dosarul sa apara.

1.Exista(la trecut!) posibilitatea sa cer amanarea judecarii la ICCJ , pe orice motiv ptr a tine dosarul la curte, sa-l am la termenul revizuirii?Daca da, care sunt acestea.

2.In prezent: ce modalitati am, eu, sa pot cere urgentarea returnarii dosarului, alta decat cea prin care curtea cere dosarul?Multumesc.

Va multumesc.
Cu stima, Flory

sincer, nu se prea intelege mare lucur din ce spuneti. revizuirea nu este o etapa ci o cale extreordinara de atac cu sanse foarte-foarte mici de admisibilitate ( procentual) daca nu detaliati de la inceput ce problema aveti nu avem cum sa va raspundem,
flory1

Ce motiv de revizuire ati invocat ? .. instanta a carei hotarre ati atacat-o cu revizuire va solicita in continuare dosarul ...
in drept art, 322-328
Trebuia sa invocati un articol anume si nu toate ... motivele de revizuire sunt cele expres prevazute in art.322 C.proc.civ. ...

Alte discuții în legătură

revizuire respinsa, care sunt motivele de recurs flory1 flory1 buna seara, litigiu de munca. cererea de revizuire a fost respinsa. calea de atac inteleg ca este recursul, puteti sa imi spuneti daca recursul il da tot ... (vezi toată discuția)
Termen, temei legal recurs revizuire iccj flory1 flory1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este termenul in care se depune declaratia de recurs la revizuire litigiu de munca, la ICCJ. Este corect sa cer: ... (vezi toată discuția)
Cedo - inainte de a pregati dosarul ptr cedo avem nevoie de aviz iccj flory1 flory1 Buna seara, Intr un litigiu de munca, am epuizat caile de atac. Revizuirea la Curte fiind respinsa ca inadmisibila.A treia opinie in legatura cu cele hot, ... (vezi toată discuția)